• Debat-presentació del llibre “Gaza. Crónica de una Nakba anunciada”

  3 juny, 2024

  No et perdis la presentació d'aquest nou llibre coorganitzada per l'IEMed i el Col·legi de Periodistes de Catalunya. Experts en l'Orient Mitjà debatran sobre la situació actual a la regió el pròxim dijous 13 de juny, a les 18.30h, a la seu de Barcelona del Col·legi. Entrada gratuïta!

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya, juntament amb l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), acollirà la presentació d’un nou llibre que aborda la situació actual a Gaza

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya, juntament amb l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), acollirà la presentació d’un nou llibre que aborda la situació actual a Gaza. L’acte tindrà lloc el pròxim dijous 13 de juny, a les 18.30h, amb la benvinguda a càrrec de Núria de José, vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Gemma Aubarell, directora de l’àrea de Cultura, Gènere i Societat Civil (IEMed)

  La presentació comptarà amb la moderació de Cristina Mas, periodista de la secció d'internacional del diari ARA, que dirigirà una taula rodona amb els autors del llibre Ignacio-Álvarez Ossorio i José Abu-Tarbush. Els dos experts en estudis de l’Orient Mitjà i en el poble palestí, exposaran les seves anàlisis sobre el contingut de l'obra. 

  El llibre ofereix una visió detallada de la transformació geopolítica i demogràfica que ha patit Gaza al llarg dels segles XX i XXI. Els autors examinen la política israeliana i la seva impunitat en l’àmbit internacional, destacant com el govern de Netanyahu i els seus aliats de coalició podrien estar aprofitant la nova situació, generada per l’atac del 7 d'octubre, per imposar el seu projecte expansionista.

  A més, els autors posen de manifest les creixents amenaces de desestabilització a la regió de l'Orient Mitjà, arribant a la conclusió que la solució de dos Estats, llargament defensada per la comunitat internacional, sembla haver quedat enterrada definitivament. Aquesta opció ha estat vista com la via més viable per resoldre el conflicte colonial, però segons els experts, la realitat actual fa que aquesta solució sembli cada cop més inabastable.

  L’entrada a l’acte és gratuïta.

  Sobre els autors:

  Ignacio-Álvarez-Ossorio és catedràtic d’Estudis Àrabs i Islàmics a la Universitat Complutense de Madrid i codirector del Grup de Recerca Complutense sobre el Magreb i l’Orient Mitjà (GICMOM). Prèviament, va ser professor de la Universitat d’Alacant (1999-2019) on va dirigir l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau (IUDESP). És col·laborador en diferents mitjans de comunicació, entre ells El PaísEl Periódico, RTVE o La Sexta. Ha escrit o editat nombrosos llibres sobre el món araboislàmic contemporani, entre ells Qatar. La perla del Golfo (2022), Siria. La década negra (2022), Geopolítica de las Primaveras Árabes (2022), entre d’altres.

  José Abu-Tarbush és doctor en Ciències Polítiques per la Universitat Complutense de Madrid i professor de Sociologia de les Relacions Internacionals a la Universitat de La Laguna. La seva àrea d’interès s’ha centrat a la regió de l’Orient Mitjà i al nord d’Àfrica. A més de diferents treballs apareguts en revistes especialitzades, és autor del llibre La cuestión palestina: identidad nacional y acción colectiva (1997) i coautor en obres col·lectives com Geopolítica de las Primaveras Árabes. Dimensión internacional y dinámicas locales (2022), Entre España y Palestina. Revisión crítica de unas relaciones (2018).

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.