• Descarrega el certificat d'autoresponsabilitat

  26 octubre, 2020

  Els periodistes i fotoperiodistes que necessitin treballar entre les 22:00 hores i les 6:00 hores, podran desplaçar-se per la via pública amb garanties si van acompanyats del certificat de declaració autoresponsable i un carnet que l'acrediti com a periodista, sigui el del Col·legi de Periodistes de Catalunya o del mitjà i/o empresa per la qual es treballa.   

  Les noves mesures per contenir els brots de la COVID-19 obliguen els i les periodistes a portar el certificat de declaració autoresponsable sempre que es desplacin per fer feines o per anar i tornar a treballar, entre les 22:00 hores i les 6:00 hores del matí. A més, també serà necessari disposar d'un carnet de periodista vigent, sigui del Col·legi de Periodistes de Catalunya, o de qualsevol mitjà i/o empresa que garanteixi la seva activitat laboral. Els periodistes i fotoperiodistes autònoms, hauran de complementar també el certificat de declaració autoresponsable i és recomanable disposar també d'algun carnet que certifiqui que es dediquen al periodisme. Las autoritats podran demanar als i les periodistes que acreditin la seva necessitat, però garanteixen que els professionals podem fer la feina sempre que la justificació sigui veraç i acreditada. En aquest sentit, els col·legiats i col·legiades recordeu que podeu complementar el certificat amb el carnet col·legial i que ha d'estar vigent.  

  Recordem que el Govern de la Generalitat de Catalunya restringeix la mobilitat a tot Catalunya entre les 22:00 hores de la nit i les 6:00 hores del matí, després de l'aprovació de l'estat d'alarma per part del govern espanyol. Els periodistes ben acreditats podran treballar amb garanties dins d'aquest horari restrictiu. Recordeu que les multes per trobar-se al carrer sense justificació aniran dels 300 als 6.000 euros.

  3 Comentaris

  1. Cristina Caballé
   Hola, El document descarregable no és correcte. És la versió antiga. El correcte és el que podeu trobar a l’enllaç. Ho podeu corregir? Gràcies
  2. FRANCESC MADRILES CARPENA
   EN EL CERTIFICAT AUTORESPONSABLE DE DESPLAÇAMENT S'HA D'EMPLANAR UNA DATA CONCRETA, QUANT UN TREBALLADOR QUE VA CADA DIA AL MATEIX LLOC HAURIA DE PODER POSAR "DE DILLUNS A DIVENDRES CADA SETMANA"
  3. Eulàlia Ubach i Nuet, Col. Periodistes Cat. N. 91257
   Crec que si es fa una autorització ha de servir per totes les vegades que al p`rofessional ho necessiti, sense haver de "demanar permís", per a cada necessitat

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.