• Descobreix els finalistes de les Petxines 2022

  14 juny, 2022

  Dijous, 30 de juny de 2022 tindrà lloc al Teatret del Serrallo (Tarragona) la celebració de la Festa de les Petxines de la Informació, que enguany arriba a la trentena edició i que, en virtut de les candidatures proposades pels col·legiats i col·legiades de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, ja té finalistes.

  - Petxina Oberta: distingeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes.

  • Creu Roja Tarragona: Per atendre les necessitats informatives dels periodistes en temps de pandèmia i postpandèmia malgrat les dificultats de les organitzacions del tercer sector. 
  • Equip de comunicació de les Decennals: Per la gestió de la comunicació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela (Decennals 2021+1) de Valls.
  • Port de Tarragona: Per consolidar una política comunicativa que posa en l’agenda mediàtica la informació que genera el Port de Tarragona com a motor econòmic del nostre territori.

   

  - Petxina Tancada: distingeix la font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació.

  • Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea (AENA): Per perpetuar una política comunicativa caracteritzada per la poca accessibilitat a les informacions que genera l’aeroport de Reus.
  • Delegació territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona: Per no disposar de la figura d’un cap de premsa que gestioni les peticions dels periodistes i ser poc activa comunicativament.
  • Tribunal Superior de Justícia de Catalunya: Per no posar fil a l’agulla als problemes endèmics amb què es troben els periodistes, fotoperiodistes i càmeres que cobreixen informacions a l’Audiència de Tarragona.

   

  - Petxina Km. 0: distingeix el producte periodístic de proximitat, cuinat a foc lent i amb vocació de servei al territori.

  • Ràdio Cambrils: Per reprendre les emissions al 2019, després del seu tancament l’any 2013, apostant pel periodisme local de qualitat i de servei a la ciutadania.
  • Tarragona Ràdio: Per la seva aposta pels podcast i, en concret, per les propostes "Fils de la Memòria" i "Del Passat També es Viu".
  • 3 de vuit: Per teixir comunicativament les comarques del Penedès i el Garraf durant els últims 40 anys.

   

  Les votacions a Petxina Oberta, Petxina Tancada i Petxina Km. 0 es realitzaran in situ el mateix dia de la festa. En depositar la butlleta, els col·legiats i col·legiades rebran una participació per a la tradicional rifa que sortejarà productes i experiències culturals i d’oci.

  Els periodistes col·legiats Jan Magarolas i Rut Queralt repetiran com a presentadors de la gala, acompanyats en aquesta ocasió per l’actor tarragoní Eloi Isern, que aportarà un toc d’humor i de distensió a l’acte.

  * Confirmacions d'assistència a secretaria-tarragona@periodistes.cat

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.