• Descobreix les novetats editorials del Centre de Documentació Montserrat Roig

  22 novembre, 2021

  Et recomanem algunes de les últimes publicacions que han arribat al centre de Documentació Montserrat Roig i que podeu demanar en préstec a través del correu documentacio@periodistes.cat. Remena el nostre catàleg i emporta't fins a cinc llibres. 

  Centre de Documentació Montserrat Roig

  "Com TV3 no hi ha(via) res" (Editorial Pòrtic) de Salvador Alsius

  L'exdegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Salvador Alsius, recull les decisions, els dubtes, els encerts, els errors que va viure quan es crea i consolida TV3. La primera emissió de la televisió catalana va tenir lloc el 10 de setembre de 1983 i Alsius va presentar "Blanc o negre" (1987-1988), un dels primers programes de la cadena. El llibre també permet reviure i entendre un model d'èxit que ha marcat tants ciutadans. 

   "L'emergència climàtica a Catalunya : revolució o col·lapse" (Edicions 62 ) de Santiago Vilanova 

  Santiago Vilanova és periodista, escriptor, consultor ambiental i va ser exdirector del Diario de Barcelona (1983-84). És autor de més de deu llibres sobre la problemàtica ecològica i nuclear. El seu darrer llibre se centra a reivindicar la necessitat de Catalunya de canviar la seva relació amb el medi i modificar els seus sistemes de producció consum i govern. Alerta que si no es produeixen canvis molts sectors i ecosistemes catalans tindran greus dificultats a les pròximes dècades. 

                       L'emergència climàtica a Catalunya. Revolució o col·lapse

   

   "Tot està per dir"  (Editorial Pòrtic) de Tomas Alcoverro 

  El corresponsal de La Vanguardia a Orient Mitjà des de 1970 ha cobert guerres, invasions, revolucions, cops d'estat i els successos més importants de la zona. Ha estat testimoni directe de les convulsions del món que s'estén entre la ciutat del Caire i Teheran: l'enterrament del Nàsser, el retorn de Khomeini o l'Arafat del Setembre Negre. A la seva última publicació el mític periodista obre el seu món davant l'incisiu Plàcid-Garcia Planas.

                                  tot està per dir-tomas alcoverro-9788498094831

   "Cuando todo se derrumba" (Libros del KO) d'Agus Morales  

  El periodista, escriptor, director de la Revista 5W i col·laborador del The New York Times va ser corresponsal per l'agència EFE al Sud d'Àsia (2007-2012) i va treballar per Metges sense Fronteres fent un seguiment de les operacions humanitàries a l'Àfrica i Orient Mitjà durant tres anys. La seva experiència en situacions d'emergència a altres racons del planeta com l'epidèmia de l'Ebola i crisis humanitàries a l'Àfrica o atemptats al Sud d'Àsia li va permetre analitzar des d'una perspectiva molt propera la pandèmia que es va viure a Espanya durant les primeres setmanes de la crisi sanitària des de primera línia dels hospitals catalans.

                          

   

   "Els Mitjans: per què són importants" (Edicions Saldonar) de Nick Couldry

  El professor de mitjans, comunicacions i teoria social al departament de mitjans i comunicacions de la London School of Economics argumenta amb solidesa la rellevància dels cinc rols essencials que tenen els mitjans: comunicar, representar, imaginar, compartir i governar. Aquest llibre vol demostrar que la comprensió d'aquestes dinàmiques és una habilitat que necessitem dominar en l'era digital, ara que els nostres ecosistemes socials depenen de com ens comuniquem.

                     Els mitjans. Per què són importants

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.