• Dia Mundial de la Ràdio a Lledia, 12 hores ON AIR

  15 febrer, 2016
  La degana del Col·legi de Periodistes va ser una de les convidades a les 12 hores de ràdio emeses des de la cèntrica Plaça Sant Joan.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya de la Demarcació de Lleida va celebrar el divendres 12 de febrer el Dia Mundial de la Ràdio amb èxit de participació, tant pel que fa a emissores de la província com a públic. Malgrat la pluja de primera i última hora, les 12 hores de ràdio emeses des de la Plaça de Sant Joan de 8 del matí a les 20 hores del vespre van ser seguides per nombrosos ciutadans.

  La UNESCO va declarar l’any 2011 el 13 de febrer com el Dia Mundial de la Ràdio i el Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida es va voler sumar a aquesta commemoració amb 12 hores de ràdio. Nou emissores de la demarcació – RNE, Catalunya Ràdio, Cadena COPE, Cadena SER, Onda Cero, UA1, Emun, Alpicat Ràdio i Ràdio Balaguer- van emetre en directe part de la seva programació des d’una carpa habilitada com a estudi a la Plaça Sant Joan. Altres emissores, com Ràdio Tàrrega, Radio Sió i Ràdio La Seu d’Urgell també van mostrar el seu suport a l’acte.

  Rafa Gimena, president de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes, va afirmar que l’esdeveniment era “una iniciativa pionera a Catalunya, ja que mai tantes emissores han fet un programa conjunt d’aquestes característiques a casa nostra”. Per la seva part, Jesús Riverola, vicepresident del CPCLleida, va manifestar la seva satisfacció per la tasca i el suport de totes les emissores participants i ha assegurat que “l’any vinent repetirem de nou aquest acte commemoratiu del Dia Mundial de la Ràdio”.

  El tret de sortida de la jornada va ser per a Catalunya Ràdio que va emetre el seu butlletí matinal per Catalunya Informació. Seguidament, RNE va prendre el relleu amb una entrevista amb el president del CPCLleida, Rafa Gimena, i tot seguit s’incorporà UA1, amb el magazine ‘Un dia més, Lleida millor que mai’. A les 11 del matí, l’emissora local EmunFM, va emetre fins al migdia, just abans que la Cadena Cope emetés ‘El matí a Lleida’. La franja de les 13 hores a les 14 hores, la van compartir Onda Cero i Cadena Ser, amb la seva respectiva programació. Tot seguit, UA1 va tornar a posar-se a l’antena fins a les 15 hores, quan Alpicat Ràdio es va incorporar. Va iniciar la franja del tarda Ràdio Balaguer, per després emetre el programa especial dels alumnes del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisual de la Universitat de Lleida.

  El colofó final de la programació de 12 hores el va posar un programa magazine especial de 18 a 20 hores, conduït per Jesús Riverola –director de RNE a Lleida- i Josep Lluís Cadena –director de Cadena SER a Lleida, en el qual Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, fou entrevistada. Bonet va destacar la ràdio com un mitjà de proximitat i el paper que juga en casos d’emergència. Va posar com a exemple, el cas de Germanwings. Precisament, el tema entorn el qual girava enguany del Dia Mundial de la Ràdio era el seu rol com a mitjà de salvació en catàstrofes.

  El magazine també va comptar amb una tertúlia amb les principals autoritats lleidatanes: Àngel Ros –alcalde de Lleida, Joan Reñé –president de la Diputació, Ramon Farré –delegat de la Generalitat, i Inma Manso, subdelegada el govern. Naturalment, també van passar pels micròfons de la Plaça Sant Joan professionals de la ràdio a Lleida de tots els temps i periodistes destacats de les emissores participants, com Carles Francino, Ricard Ustrell o Pepe Castaño.

  El magazine també va comptar amb diverses actuacions musicals de grups joves i emergents, com ara, La Cintura de la Paula, Xavier Boira, grup acústic Moira, Ella nos vuelve decentes i The Code Brakers.

  La cèntrica Plaça de Sant Joan s’ha convertit durant 12 hores en un estudi de ràdio amb públic.

  El Dia Mundial de la Ràdio fou possible també gràcies als patrocinadors: Ajuntament de Lleida, Universitat de Lleida, Prats Advocats, ILO Oftalmologia, Restaurant El Mirador dels Camps Elisis i Hotel Senator Condes.

  • Catalunya Ràdio
   Catalunya Ràdio
  • Ràdio Nacional d'Espanya-Lleida
   Ràdio Nacional d'Espanya-Lleida
  • UA1
   UA1
  • Emun Fm
   Emun Fm
  • Cadena Cope-Lleida
   Cadena Cope-Lleida
  • Onda Cero-Lleida
   Onda Cero-Lleida
  • Cadena SER-Lleida
   Cadena SER-Lleida
  • UA1
   UA1
  • Alpicat Ràdio
   Alpicat Ràdio
  • Alpicat Ràdio
   Alpicat Ràdio
  • Alumnes de la Universitat de Lleida
   Alumnes de la Universitat de Lleida
  • Tertúlia autoritats
   Tertúlia autoritats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.