• Dia Mundial de la Ràdio a Lleida, tot un èxit

  14 febrer, 2020

  La Sala Alfred Perenya de la Regidoria de Cultura es va convertir per un dia  en un estudi de ràdio per on van emetre 14 emissores lleidatanes i 1 centre educatiu. Més de 300 escolars van poder seguir els directes de la jornada i viure la ràdio d’una manera més propera i real.

  Autor:
  Montse Gimena

  La cinquena edició del Dia Mundial de la Ràdio a  Lleida va ser un èxit total en xifres:

  14 emissores: RNE, Catalunya Ràdio, Cadena COPE, Cadena SER, Onda Cero, UA1, Emun, Alpicat Ràdio, Ràdio Balaguer, Ràdio Ponent, Ràdio Rosselló, Ràdio Les Borges, Ràdio Tàrrega i Ràdio Seu.

  1 centre educatiu: Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida.

  Més de 300 escolars: Col·legi Episcopal, Col·legi Sagrada Família, Insititut Marius Torres, Institut Guindàvols i el Centre d'FP Ilerna.

  La diada organitzada pel  Col•legi de Periodistes de Lleida va comptar amb la col·laboració de l’  Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida i Restaurant La República del Fum.

  Des de les 9 del matí fins a les 21 hores del vespre, cada emissora va disposar d’una franja horària per emetre el seu directe o programa en diferit, en funció de la seva disponibilitat i recursos. Així per exemple, les intervencions en directe van ser de: RNE Lleida que va realitzar una entrevista al president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena. COPE va realitzar un programa enfocat sobre tot als nens. Ràdio Roselló va dur a terme una tertúlia a on es va tractar temes de diversitat sexual amb membres de l'Associació Colors de Ponent i a més van realitzar una entrevista a la periodista mexicana Yaneli Fuentes acollida a un dels programes de Taula per Mèxic.

  EMUN FM amb la col·laboració dels alumnes de l'Insitut Marius Torres va entrevistar al Jordi Latorre, Vicepresident de la Diputació de Lleida i president del Consorci EMUN, a on el tema central va ser si hi ha diversitat a la política. També es va comptar amb la participació de la Naila Martínez, especialista en nutrició i finalment el públic va gaudir de música en directe amb el Joan Blau. 

  Els alumnes de tercer del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida van dos programes: Hora Random i Campi qui pugui.

  Cadena SER Ràdio Lleida en el programa Soroll, conduït per Mercè March va fer un programa molt participatiu animant al públic a parlar sobre quan com i a on consumeixen ràdio i va tancar amb fermall d'or la jornada del matí amb la veu en directe de la cantant Dàhlia Durán. Catalunya Ràdio va fer una desconnexió territorial.

  La novetat d'aquesta cinquena edició del dia mundial de la ràdio a Lleida la va posar el programa Aquí a l'Oest, l'únic magazín fet conjuntament a les Terres de Lleida per professionals d'EMUN Ràdio, Alpicat Ràdio, UA1 Ràdio Lleida, Ràdio Rosselló, Ràdio Ponent Mollerussa i Ràdio Tàrrega amb tres hores en directe a on el públic va gaudir de entrevistes al Sr. Postu i a les peridistes Neus Bonet i Yaneli Fuentes; música en directe amb Lasca Sanco una tertúlia a on es va parlar sobre curiositats, preguntes i música relacionada amb la ràdio.

  L’emissora UA1 Lleida va realitzar el programa 'El Cap del dia' amb Carles Castelló, reivindicant l'espai que té la ràdio a la societat.

  ONDA CERO, va fer una emissió del programa La Ciutat, celebrant el dia de la ràdio fent èmfasi en la diversitat que és el tema que protagonitza enguany el dia mundial de la ràdio segons la UNESCO; Ràdio BALAGUER, va fer una emissió del programa Qadaya Chaba ; Ràdio LA SEU, va emetre Canal Baridana un programa de música tradicional, Ràdio Alpicat va fer un programa especial de música i Ràdio LES BORGES, va fer un programa especial per commemorar el dia de la ràdio.

  • RNE
   Foto:
   Gladys Soler
  • COP
   Foto:
   Gladys Soler
  • Ràdio Rosselló
   Foto:
   Gladys Soler
  • EMUN FM
   Foto:
   Gladys Soler
  • Estudiants de CIPAV de la UDL
   Foto:
   Gladys Soler
  • Estudiants de CIPAV de la UDL
   Foto:
   Gladys Soler
  • Foto:
   Estela Busoms
  • Aquí lOest
   Foto:
   Gladys Soler
  • UA1 Lleida
   Foto:
   Gladys Soler
  • Entrevista de UA1 Lleida a Rafa Gimena, president CPC Lleida
   Foto:
   Gladys Soler.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.