• Dinar-tertúlia amb el periodista Carles Solà

  23 març, 2015
  El periodista i director del programa ‘Tot un món’ de TV3 va explicar la seva experiència de com informar sobre immigració en un nou dinar-tertúlia organitzat pel Col·legi de Periodistes de Lleida.

  Carles Solà, que també és vicepresident de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual i portaveu de l'Espai Àfrica-Catalunya, va recordar durant el dinar-tertúlia organitzat pel Col·legi de Periodistes de Lleida el passat divendres els seus inicis com a periodista que tracta sobre la immigració, l’any 2002, moment en el qual hi hagué un creixement considerable d’immigrants que vingueren a casa nostra. Va confessar que “el cavall de batalla de parlar de la immigració d’aquell temps i ara, no ha canviat”. En aquells moments, va dir Solà, el tractament als mitjans de la immigració no era bo; “els mitjans també han de reflectir la diversitat”, va afegir.

  El periodista va explicar que amb el programa ‘Tot un món’ –que s’emet dissabtes i diumenges abans del TN migdia- han aconseguit no estigmatitzar els immigrants amb un espai que ofereix la possibilitat d’escoltar-los i que expliquin les seves inquietuds, així com els seus projectes personals i professionals.

  Amb la seva experiència professional, Carles Solà va convidar als mitjans a escoltar als immigrants, com periodistes “no podem ser ignorants, hem de preguntar”, va comentar, “no podem ignorar que la societat és complexa”. Solà també va recomanar no només a acostar-se a les persones immigrades quan la notícia és sinònim de conflicte, així com tractar les informacions sobre immigració amb rigorositat i evitar els adjectius excessius.

  Carles Solà va concloure la trobada amb dos idees bàsiques per als informadors sobre immigració: que “les generalitzacions és el que més mal fa a la immigració” i que “cal buscar la manera d’acostar-nos als col·lectius per saber què pensen i no només en els mals moments perquè llavors es quan ens tanquen les portes”.

  Solà, juntament amb Marta Muixí, ha adaptat al català el llibre 'Couvrir les migrations', de l’autor i periodista belga, Jean Paul Martos, 'Corresponsals de les migracions. La cobertura informativa d'un fet global', disponible a la biblioteca del CPCLleida per al prèstec.

  Adjunt a la notícia podeu trobar documentació elaborada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya des de diferents comissions de treballs sobre recomanacions en el marc del tractament i redacció d'informació sobre immigració.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.