• El Col·legi de Periodistes col·labora en la IV edició de la Jornada Comunicació, Dona i Esport a Lleida

  29 novembre, 2022

  Salut mental, professionalització i retirada esportiva, eixos de la IV Jornada Comunicació, Dona i Esport. Esportistes, periodistes i altres professionals debatran a més a Lleida sobre la poca visibilitat de l'esport practicat per dones.

  Mercè Gomà de Nufri, Helena Martínez de la Diputació de Lleida, Laura Alcalde CPC Lleida, Igasi Amor de La Paeria i Carme Cabanillas d'EsportFemení Lleida

   La IV Jornada «Comunicació, Dona i Esport» està organitzada per la plataforma #EllasSonDeAquí de Pomes Livinda -Grup Nufri i compte amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida, El Casal de la Dona, Col·legi de Periodistes de Catalunya -demarcació de Lleida-, l'associació Esport Femení Lleida i Toyota Naymotor.

  La cura de la salut mental en l'esport d'elit femení serà un dels temes centrals que s'abordaran en la IV Jornada Comunicació, Dona i Esport que s'ha presentat avui en la Diputació de Lleida amb l'assistència d'Helena Martínez, diputada d'Igualtat de la Diputació de Lleida; Ignasi Amor, regidor d'Esports i Festes de l'Ajuntament de Lleida; Mercè Gomà, responsable del projecte #EllasSonDeAquí de Pomes Livinda; Carme Cabanillas de l'associació Esport Femení Lleida i Laura Alcalde, presidenta de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya. La jornada se celebrarà el pròxim 16 de desembre, de 9h a 14h, a la sala de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida i comptarà amb la presència de periodistes i comunicadors de dilatada trajectòria, com Olga Viza, esportistes i ex esportistes d'elit, com Gemma Mengual, Lourdes Mohedano, Carolina Navarro, Maite Ruiz, Eli Pinedo o Anna Boada. Es comptarà també amb la participació de professionals relacionats amb la salut i la comunicació esportiva. Els moderadors de l'acte seran Artur Peguera, periodista de TV3 i Andrea Ramos de Movistar +.

  L'acte s'estructurarà al voltant de quatre taules rodones temàtiques en les quals s'abordaran els temes centrals d'aquesta edició. La primera qüestió a tractar serà “Salut mental i esport d'elit”; un tema d'actualitat sobre el qual debatran Anna Boada, ex remera olímpica amb diploma olímpic en els JJOO de Riu’16; Lola Fernández-Ochoa, presidenta de la Fundació Blanca, ex esquiadora, divulgadora de salut mental, conferenciant i mentora d'esportistes d'alt nivell. Completarà la taula la veterana periodista Olga Viza, que és a més escriptora i presentadora de televisió.

  La jornada prosseguirà amb un debat sobre com afrontar la vida després de la retirada competitiva. En aquesta qüestió intervindran Diego Barrio, cap del servei del Programa d'Atenció a l'Esportista del Consell Superior d'Esports; Lourdes Mohedano, actriu i ex gimnasta rítmica olímpica espanyola que va ser Plata en els JJOO de Riu’16, va obtenir un 4t lloc a Londres’12 i va ser bicampiona del món de 10 maces. Finalment, es comptarà amb l'experiència també d'Eli Pinedo, presentadora i exjugadora d'handbol internacional per Espanya que va aconseguir el Bronze en els JJOO de Londres’12, Bronze Mundial al Brasil’11, i dues plates en els europeus de Macedònia’08 i Hongria’14.

  Després d'una pausa, l'acte es reiniciarà amb una posada en comú de la visió de quatre dones sobre la professionalització de la dona en l'esport. Per a això es comptarà amb Maite Ruiz de Larramendi, pilotari amb set medalles mundials i fundadora de Ados Pilora, el primer club professional de pilota femenina. També intervindrà l'advocada María José López, especialista en Responsabilitat Social Empresarial i Dret Esportiu, a més de ser Directora Assessoria Jurídica AFE. Les altres dues ponents de la taula seran Carolina Navarro, jugadora de pàdel professional, número 1 WPT del món durant nou anys, cinc d'ells consecutius i també campiona del món, quatre títols per seleccions i tres per parelles. I finalment, Gemma Mengual, emprenedora i ex nedadora artística olímpica espanyola que va aconseguir dues medalles de plata (duo i equip) en els JJOO de Pequín’08.

  Per a tancar la IV Jornada Comunicació, Dona i Esport se celebrarà una taula entre professionals del periodisme esportiu titulada “Visibilitat deporti minoritari i la dona esportista”. En ella intervindran Cristina Gallo, periodista i escriptora i actual directora del programa radiofònic de RPA Guanyem amb Elles; Pilar Casado, periodista esportiva i redactora de COPE; Paloma Monreal, responsable de comunicació de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme i El Pati i, finalment, Lucía Santiago, assessora del Consell Superior d'Esports, ex redactora d'Esports de l'Agència EFE i creadora de deporteymujer.com.

  La jornada s'iniciarà amb una benvinguda institucional a càrrec d'Ignasi Argilés, director de producció i comerç de Grup Nufri; acompanyat d'Ignasi Amor, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Lleida; Helena Martínez, diputada d'Igualtat de la Diputació de Lleida; Eva Ribalta, presidenta de l'associació Esport Femení Lleida i Laura Alcalde, presidenta de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.