• El Col·legi de Periodistes de Catalunya i la UPF ofereixen un curs gratuït en eines per cobrir crisis i emergències als social media

  10 octubre, 2022

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya, en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra, presenten un curs especialitzat en eines per cobrir crisis i emergències als social media. El curs presencial i gratuït pels col·legiats se celebrarà el 9 i el 17 de novembre de 10:00 h a 13:00 h a la Facultat de Comunicació de la UPF. Places exhaurides!

  Crisis i emergències als social media
  Font:
  Unsplash

  El curs és fruit del projecte d'investigació Comunicación de crisis y emergencias en Social Media. Estudio de su uso en España y diseño de protocolos informativos para instituciones y medios de comunicación. Seguint la metodologia learning by doing el curs permetrà als participants familiaritzar-se amb noves eines del monitoratge i cobertura de crisis i emergències a les xarxes socials.

  L'objectiu és adquirir les habilitats necessàries per optimitzar i elaborar protocols de crisi. El programa està pensat per professionals del món del periodisme i de la comunicació, tant de mitjans com d’institucions que vulguin adquirir nous coneixements per cobrir i gestionar crisis i emergències en l’entorn social media.

  El curs comptarà amb professionals com Carles Pont Sorribes; professor i investigador a la Universitat Pompeu Fabra, Guillem Suau Gomila; professor de periodisme i investigació a la Universitat de Lleida, i Roger Cuartielles Saura; investigador predoctoral i docent a la Universitat Pompeu Fabra.

  Professorat

  Carles Pont Sorribes

  Professor i investigador a la Universitat Pompeu Fabra. És periodista i doctor en Comunicació Social, llicenciat en Periodisme i diplomat en Ciències de l’Educació. Entre les seves línies de recerca figuren la comunicació de crisi i de les emergències, àmbit del qual és autor de nombrosos articles d’investigació i llibres com La comunicació d’emergències (Editorial UOC, 2009) i Comunicar las emergencias: actores, protocolos y nuevas tecnologías (Editorial UOC, 2013). Actualment també dirigeix la Càtedra Ideograma-UPF de Comunicació Política i Democràcia, i el màster en Comunicació Política i Institucional de la UPF-BSM. També és degà de la Facultat de Comunicació de la UPF i investigador principal del projecte Comunicación de crisis y emergencias en Social Media.

  Guillem Suau Gomila

  Professor de Periodisme i investigador a la Universitat de Lleida. Doctor en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra, on també ha estat docent i investigador, així com coordinador i promotor del grup d’investigació en Comunicació Política, Mitjans i Democràcia. Ha publicat investigacions sobre comunicació política i institucional en situacions de crisi a prestigioses revistes acadèmiques nacionals i internacionals, i la seva tesi doctoral sobre comunicació política i xarxes socials ha estat premiada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Actualment també és professor del màster en Comunicació Política i Institucional de la UPF-BSM i investigador del projecte Comunicación de crisis y emergencias en Social Media, on lidera l’explotació de noves eines i softwares de monitorització en xarxes socials.

  Roger Cuartielles Saura

  Investigador predoctoral i docent a la Universitat Pompeu Fabra. També ha estat professor a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Ramon Llull-Blanquerna. Graduat en Periodisme i en Humanitats per la UPF; màster en Comunicació i Periodisme Digital, en Investigació en Comunicació, i en Formació del Professorat. Entre les seves línies de recerca figuren la desinformació en situacions de crisi i la comunicació a les xarxes socials. També col·labora amb la plataforma d’educació en verificació Learn to Check i amb la Fundació Bofill, i és investigador del projecte Comunicación de crisis y emergencias en Social Media. Com a periodista ha treballat en mitjans de comunicació com el Diari Ara i Europa Press.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.