• El Col·legi de Periodistes de Catalunya presenta en Assemblea Ordinària els comptes i les actuacions del 2014

  29 abril, 2015

  Per primera vegada en 20 anys, els comptes del Col·legi tenen el vist-i-plau dels auditors, ja que reflecteixen els números reals. El 2014 es van incorporar 237 nous professionals arribant als 3.858 col·legiats/des en finalitzar l'any.

  Aquest matí la degana, Neus Bonet, el tresorer de la Junta, Josep Maria Martí, i el secretari, Jordi Navarro, han presentat l’estat de comptes del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Tant pel que fa als números de l’exercici 2014 com a les activitats que es van dur a terme l’any passat.

  Respecte a l’apartat econòmic, Josep Maria Martí ha presentat el balanç i el compte de resultats de l’any passat destacant que, per primera vegada des del 1994, els auditors han aconseguit pronunciar-se favorablement perquè reflecteixen els números reals del Col·legi de Periodistes. Per Martí, després d’haver-se pres les mesures necessàries, s’ha pogut obtenir un informe d’auditoria favorable, amb només dues salvetats de caire tècnic. El tresorer de la Junta ha presentat la comparativa del 2014 amb el 2013 informant que s’han millorat els ingressos d’explotació, sobretot perquè s’han fet més eficients els quioscos, i perquè s’ha aconseguit recuperar algunes subvencions i ajudes que s’havien deixat d’atorgar. Per aquest motiu, i perquè s’ha guanyat en eficiència, s’ha controlat la despesa, i s’han millorat les condicions dels crèdits, tot fa pensar que s’acompliran les previsions del pla financer aprovat en Junta de Govern i que permetran redreçar els comptes de Col·legi el 2017 i començar a tenir beneficis.

  Memòria d’activitats

  D’altra banda, també s’ha passat revista a les actuacions del 2014 i que estan recollides a la memòria anual que també avui s’ha presentat. El secretari ha recordat que el 2014 ha estat l’any del relleu a la Junta de Govern, amb la degana Neus Bonet al capdavant, i l’any en què s’ha posat en marxa una nova demarcació, la de la Catalunya Central, així com la possibilitat que professionals del periodisme tinguin una nova via per a col·legiar-se basada en l’exercici dels darrers cinc anys.

  Els membres de la Junta han passat revista a algunes de les dades més interessants recollides a la memòria, com que el Col·legi de Periodistes, tot i ser d’adscripció voluntària, continua sumant col·legiats i col·legiades. Durant el 2014 es van registrar fins a 237 noves altes i ja som 3.858 col·legiats. A la memòria també es destaca els 1.163 alumnes que han passat pel Centre de Formació i Desenvolupament, dels quals prop d’un miler eren col·legiats amb tarifes reduïdes o gratuïtes en cas d’estar a l’atur, la renovació per un any més de la pòlissa mèdica d’ASISA, o la feina que fan els diferents Grups de Treball, com els dels mitjans públics i la seva campanya en contra dels blocs electorals. També hi ha hagut una menció per la feina del Centre de Documentació amb la recuperació de llegats de periodistes, i l’acord de col·laboració amb l’Arxiu Nacional de Catalunya, o la digitalització de col·leccions històriques com la “Hoja del Lunes” que es poden consultar en línia.

  Podeu consultar la memòria d'activitats del 2014 des d'aquest enllaç

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.