• El Col·legi de Periodistes demana respecte per als professionals de la informació de les Terres de l'Ebre

  29 juny, 2016
  El Col·legi denuncia que molts professionals de la informació de les Terres de l’Ebre s’han sentit més d’una vegada intimidats a l’hora de cobrir els espectacles taurins al territori, especialment els fotògrafs o càmeres de televisió.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya expressa el seu més profund malestar davant la situació que alguns periodistes han viscut el passat cap de setmana a l’hora de cobrir informativament l’acte organitzat per l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre a Sant Jaume d’Enveja. En el transcurs d’aquesta festa es va llegir un manifest on es diu textualment que les festes amb bous de les Terres de l’Ebre “pateixen la persecució per part d’alguns mitjans de comunicació” i s’assegura que els mitjans, les entitats animalistes o alguns polítics estan en contra de la festa i intenten impedir-la.

  En aquest manifest s’assenyala directament als mitjans de comunicació i als professionals que exercim la professió de periodistes com actors o responsables d’un conflicte del qual simplement ens limitem a informar. No entenem per això que es limiti o s’impedeixi l’accés dels professionals a aquest tipus d’actes o que s’increpi, insulti i coaccioni els periodistes simplement pel fet d’enregistrar imatges.

  El Col·legi denuncia que molts professionals de la informació, i especialment els de les Terres de l’Ebre, puguin sentir-se en més d’una ocasió intimidats a l’hora de cobrir els espectacles taurins al territori, sobretot els fotògrafs o càmeres de televisió. El Col·legi de Periodistes lamenta que aquesta tensió s’ha anat incrementant fins al punt d’arribar a línies roges que no es poden creuar com ara limitar la nostra feina o els constants insults i amenaces de denúncia que alguns mitjans de comunicació i periodistes reben de forma constant.

  Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya demanen a l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre –així com alguns alcaldes i dirigents polítics del territori que els donen suport- que posin seny i no contribueixin a encendre focs denunciant suposada mala praxi per part dels mitjans de comunicació, quan el que haurien de fer és contribuir a facilitar la feina dels professionals que volem complir amb el deure democràtic de fer arribar la informació a la ciutadania.

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.