• El Col·legi de Periodistes dona suport als fotoperiodistes que cobreixen La Liga

  8 octubre, 2020

  El document denuncia les dificultats que tenen els fotoperiodistes per a cobrir els esdeveniments esportius de La Liga: no permet l'accés de més professionals per a cobrir els partits de futbol, però augmenta el nombre dels treballadors de la seva agència de comunicació, amb la qual fa competència deslleial regalant les imatges als mitjans.

  Els fotoperiodistes denuncien en un comunicat les dificultats que tenen per cobrir els esdeveniments esportius de La Liga.

  El Foro de Organizaciones de Periodistas (FOP), -integrat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, Colexio Profesional de Xornalistas de Galicia, Agrupaciones de Periodistas de CCOO y UGT, Federación de Sindicatos de Periodistas (FeSP), UPIFC-Sindicat de la Imatge i l'Asociación Nacional de Informadores Gráficos de Prensa y Televisión (ANIGP-TV)- de manera conjunta amb altres organitzacions, han signat un comunicat de denúncia que reivindica les condicions laborals dels fotoperiodistes que cobreixen La Liga. 

  Els límits que imposa La Liga Nacional per accedir als camps afecten tant als professionals del sector i els mitjans, com als drets de la ciutadania de rebre una informació veraç i plural. L'associació ha endurit les condicions que imposa per a accedir a les activitats esportives. A més, manté el mateix nombre de fotoperiodistes que l'última temporada podien accedir als camps de futbol, tot i que com s'ha demostrat, un augment no suposaria cap infracció dels protocols establerts per la COVID-19. En canvi ha augmentat la quantitat dels treballadors de la seva agència de comunicació i els ha proporcionat les millors localitzacions dins els estadis.

  Les associacions de professionals del periodisme han fet una sèrie de peticions al Consell Superior d'Esports, com ara augmentar a 22 el nombre de professionals de la informació gràfica que puguin accedir a les competicions; permetre l'accés als entrenaments, presentacions, rodes de premsa i altres esdeveniments esportius d'interès públic; millor ubicació als estadis, i la neteja dels equips efectuada pels mateixos professionals.  

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.