• El Col·legi de Periodistes, en defensa d’una ràdio i televisió pública i plural al País Valencià

  12 novembre, 2013

  En motiu de l’anunci de tancament del Canal de Ràdio Televisió Valenciana, el Col·legi de Periodistes va organitzar el passat 12 de novembre un acte de suport i defensa dels mitjans de comunicació públics

  " Una radiotelevisió és molt més que periodisme". Aquestes van ser les primeres paraules de Vicent Mifsud, vicepresident del Comitè d'Empresa de la RTVV, durant l'acte de suport a la Ràdio Televisió Valenciana que va organitzar el Col·legi de Periodistes el passat 12 de novembre. Mifsud va explicar que la RTVV encara no està tancada però que la voluntat de fer-ho va més enllà del problema particular i exclusiu dels treballadors; " és també un problema d’igualtat de drets ciutadans i pluralitat lingüística a l’Estat”, recordant que la Constitució recull el dret a garantir l'accés a la diversitat lingüística i que si tanquen desapareixerà tota presencia de la llengua autonòmica en ràdio i TV al País Valencià. Des del Comitè d'empresa es va explicar també la sentència del Tribunal Superior que recull fins a 12 punts on es vulneren els drets fonamentals i ha expressat el desig que es recondueixi la situació.

  Sílvia Heras, presidenta del Grup de Mitjans Públics del Col·legi de Periodistes, i Vicent Partal, director de Vilaweb, van alertarque s’està produint una escalada perillosa contra els mitjans públics i que cal reivindicar el servei social que representen en l'estat del benestar i el dret essencial a estar ben informats en qualsevol estat democràtic.

  En aquest sentit, el periodista també valencià Vicent Sanchis, va alertar que al País Valencià les empreses privades de comunicació no donen cap opció a complir amb la necessitat bàsica d’estructurar el país, com sí donen els mitjans públics, i va enumerar altres opcions possibles abans que optar pel tancament de RTVV.

  A l’acte també hi va participar Amàlia Garrigós, ex periodista de la RTVV i acomiadada ara fa uns mesos, que va criticar com el govern de Fabra vol tancar el Canal 9 i va ser contundent alhora d'afirmar que “ estem en mans d’autèntics delinqüents, però ara ja no estem de dol, sinó en lluita”.

  Els periodistes valencians van agraïr el suport expressat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i les nombroses mostres de solidaritat expressades pel col·lectiu.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.