• El Col·legi de Periodistes i La Paeria anuncien el veredicte del XVI Premi Mila a Lleida

  2 març, 2023

  Sandra Castro, 3a tinent d’alcalde regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, i Francesc de Dios, vocal de la Junta del Col·legi de Periodistes de la Demarcació de Lleida, han anunciat el nom de les persones guanyadores de la XVI edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida.

  D'esquerra a dreta: Isabel Hornos, Sandra Castro i Francesc de Dios
  Autor:
  Gladys Soler
  Font:
  CPC Lleida

  El jurat l’han integrat Sandra Castro, regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes i presidenta del jurat; Laura Alcalde, presidenta del Col·legi de Periodistes de Lleida; M. Antònia Roca, consellera del Consell Municipal de les dones; Montse Palau, periodista lleidatana col·legiada; Júlia Ruiz, periodista guardonada en la XV edició del Premi Mila de Periodisme per la Igualtat de Gènere a Lleida; i Isabel Hornos, tècnica de Polítiques d’Igualtat de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida.

  Aquest certamen té l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació. En l’edició d’aquest any s’han presentat 24 treballs. Els projectes engloben tots els àmbits de la vida on apareixen temàtiques recurrents, com la dona i l’esport o la dona en l'àmbit rural, i també altres temàtiques relacionades amb els moviments socials que han tingut lloc amb el pas del temps.

  Després de la deliberació realitzada aquest matí, el jurat ha concedit els següents guardons:  

  - Premsa Escrita: “Banquetes en desigualtat”, de Xavier Madrona Rubio (Diari Segre, 20/11/22)

  - Audiovisual: “Les dones amb VIH, indetectables pel sistema”, de Montserrat Virgili (Catalunya Ràdio, 25/09)

  - Mitjans Digitals: 2 premis ex aequo

  -“Shakira ya no suena en la ràdio de Kabul”, de Núria Vilà Coma, (Planeta Futuro - El País, 11/08/22)

  - “Mujeres constructoras de paz”, de Núria Jar i Marc Serena, (Revista 5W, 04,09,22)

  Així mateix, el Jurat ha acordat per unanimitat concedir un accèssit, sense dotació econòmica,  al treball Apunts en femení, de Maria Gateu Gallego, (Ràdio Rosselló, 09/22), per reconèixer el valor periodístic d’abordar temes feministes en una ràdio d’àmbit local.

  La categoria de Fotoperiodisme ha quedat deserta. Els premis tenen una dotació econòmica de 1.500 euros per a cada categoria. Els accèssits no tenen dotació econòmica, però són un reconeixement a la tasca dels i les professionals i a la qualitat dels treballs.

  El premi el convoquen l'Ajuntament de Lleida i la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes. El lliurament de premis tindrà lloc el dijous 16 de març, a les 18 h, al Saló de Plens del Palau de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.