• El Col·legi de Periodistes i La Paeria anuncien els guanyadors del XVII Premi Mila a Lleida

  1 març, 2024

  La regidora de Polítiques Feministes de l’Ajuntament de Lleida, Carme Valls, i la presidenta de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes, Laura Alcalde, han anunciat aquest dijous el nom de les guanyadores de la dissetena edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida. Es tracta de Mireia González Antó, en la categoria de premsa escrita, i Carla Mallol i Núria Vilà, en la de mitjans digitals. S’han declarat desertes les categories de Fotoperiodisme i d’Audiovisual, perquè els reportatges presentats no responen a les expectatives d’aquestes categories.

  Jurat del XVII Premi Mila de Periodisme
  Autor:
  Gladys Soler
  Font:
  CPC Lleida

  Aquest certamen té l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació. En l’edició d’aquest any s’han presentat 18 treballs.

  El jurat l'han integrat Carme Valls Llaràs, regidora de Polítiques Feministes i presidenta del Jurat; Laura Alcalde Cañizares, presidenta del Col·legi de Periodistes de Lleida; Pasión Gador Romero García, consellera del Consell Municipal de les Dones; Noèlia Casellas González, periodista lleidatana col·legiada; Montse Virgili Treig, periodista guardonada en la XVI edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida; i Isabel Hornos Domínguez, tècnica de Polítiques d’Igualtat de la Regidoria de Polítiques Feministes de l’Ajuntament de Lleida. Aquest jurat ha acordat per unanimitat concedir 3 premis, un en categoria de Premsa escrita i dos en categoria Mitjans digitals:

  En la categoria de Premsa escrita al reportatge Próxima estació: Mart, de Mireia González Antó, publicat a Revista Mangrana, el març de 2023.

  En la categoria Mitjans Digitals, es concedeix premi al reportatge Pobresa menstrual, una violència invisible i envoltada d’estigmes, de Carla Mallol Marín, publicat a La Directa SCCL, el 20 de novembre de 2023.

  També, en categoria Mitjans Digitals es concedeix premi al reportatge La violencia contra las mujeres en Irak es alta: se las mata fácilmente. El suicidio también es preocupante, de la periodista Núria Vilà Coma, publicat a la Revista CTXT, el 21 de juny de 2023.

  El Jurat ha volgut agrair la participació i. sobretot, ha insistit en la importància de mantenir aquest premi per visibilitzar totes les lluites feministes i el camí que encara queda per recórrer en la igualtat efectiva. Ha animat totes les persones que treballen en els diferents mitjans de comunicació a continuar investigant i elaborant reportatges al llarg de l’any i no només en dates senyalades com el 8M o el 25N.

  Els premis tenen una dotació econòmica de 1.500 euros per a cada categoria. Els accèssits no tenen dotació econòmica, però són un reconeixement a la tasca dels i les professionals i la qualitat dels treballs.

  L’acte de lliurament del XVII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida tindrà lloc el proper dijous 7 de març, a les 18 h, a l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.