• El Col·legi de Periodistes impulsa la renovació de les recomanacions sobre la violència masclista

  16 setembre, 2022

  El Col·legi de Periodistes ha organitzat una primera trobada oberta amb l'objectiu de renovar les actuals recomanacions sobre la violència masclista, i que daten del 2009. Hi ha hagut consens entre les entitats impulsores d'aquell document que cal actualitzar-les a les noves realitats, i fer-les més atractives i consultables entre el sector periodític i de la comunicació. 

  Reunió
  15 setembre, 2022
  Autor:
  @xpuigg / CPC

  Les "Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació" que avui dia encara són vigents, es van consensuar l'any 2009. Unes recomanacions sobre uns fets que han evolucionat amb el pas dels anys i que encara no incorporen aspectes com la violència vicària, la que s'exerceix en entorns digitals o la de segon ordre, entre d'altres aspectes.

  És amb aquesta voluntat que el passat dijous, 15 de setembre, es va realitzar una primera trobada, amb totes les entittas impulsores d'aquelles recomanacions. Va participar l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, ADPC, l'Àrea d'igualtat de la Diuputació de Barcelona, de l'Ajuntament de Barcelona, del Departament d'Interior, representades per comunicació dels Mossos d'Esquadra, pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya, per les universitats UAB i UPF, l'Associació de Premsa Comarcal, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals o periodistes especialistes en aquest tema com les dels mitjans de RTVE, El País i TV3, entre d'altres. 

  La vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Núria de José, i la delegada de gènere del Col·legi, Marta Corcoy, van expressar la voluntat que l'actualització sigui fruit d'una iniciativa col·lectiva, i per això es deixa la porta oberta a ampliar el grup amb totes aquelles entitats i periodistes que vulguin i puguin fer aportacions a aquestes recomanacions. De la mateix manera, es va consensuar que les futures recomanacions haurien de ser més curtes i concises, per facilitar la consulta dels periodistes i que cal adaptar-les a una realitat que s'ha modificat amb el pas del temps, de la legislació, i la sensibilització social.  A la reunió es va acordar crear una comissio executiva que será l'encarregada de preparar un pre document que será aprovat per la comissio.

  Hi va haver el compromís de totes les participants a revisar les actuals recomanacions, adaptar-les a día d'avui, i aconseguir major efectivitat, i que aquestes comportin un compromís per part dels mitjans i els professionals de la informació i la comunicació adaptant-les als seus llibres d'estil. 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.