• El Col·legi de Periodistes, l'SPC i els Mossos d'Esquadra acorden actualitzar els protocols de seguretat en manifestacions

  28 març, 2018

  El Col·legi de Periodistes, l’SPC, el cap del Cos de Mossos d’Esquadra, el comissari Ferran López i l’àrea de Comunicació de Mossos s’han reunit per actualitzar els protocols, entre periodistes i el cos policial, de seguretat en manifestacions.

  El Col·legi de Periodistes, el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), el cap del Cos de Mossos d’Esquadra, el comissari Ferran López i l’àrea de Comunicació de Mossos s’han reunit aquest passat 28 de març per actualitzar els protocols, entre periodistes i el cos policial, de seguretat en manifestacions.

  Les tres parts han acordat realitzar una jornada formativa en ordre públic perquè periodistes i agents de l’àrea de la Brigada Mòbil posin en comú les seves problemàtiques a l’hora de treballar en manifestacions.

  Des del Col·legi de Periodistes i l’SPC es recorda el conveni signat amb el Departament d'Interior el 2009 on s'especifica que "els professionals de la informació, que en el desenvolupament de la seva activitat actuïn en llocs o espais en què es donin situacions de conflicte, disposaran d'elements visuals identificatius que els permeti exercir amb llibertat el dret a la informació i perquè puguin exercir la seva tasca professional amb les necessàries garanties i facilitats". És per això que el Col·legi posa els braçals i les armilles a disposició de tots els professionals de la informació (fotògrafs, càmeres, redactors, etc.) que ho desitgin.

  El Col·legi recorda que només es podrà fer reclamacions, queixes o denúncies amb garanties si el professional va degudament identificat amb armilla i el braçal.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.