• El Col·legi de Periodistes pren mesures econòmiques temporals per fer front al COVID-19

  20 març, 2020

  La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes, reunida el passat 19 de març via telemàtica i amb caràcter d’urgència, ha aprovat un pla de contingència econòmica temporal per a garantir el servei que presta als col·legiats i col·legiades i pal·liar, en la mesura del possible, les conseqüències derivades del coronavirus COVID-19. Entre les mesures adoptades hi ha la decisió d’iniciar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació a la plantilla del Col·legi, tant de les oficines i demarcacions, com dels quioscos, i d’altres mesures de contenció i mitigació amb la finalitat de mantenir els serveis col·legials. La voluntat de la Junta és revertir aquestes actuacions transitòries tan aviat sigui possible.

  El passat dijous, 19 de març va celebrar-se de manera telemàtica una Junta de Govern extraordinària per avaluar l’impacte que ja està provocant la pandèmia del coronavirus COVID-19 a l’economia del Col·legi, i aprovar un pla de contingència temporal que ajudi a mitigar els seus efectes. La voluntat del deganat i de tota la Junta de Govern és la de continuar mantenint tots els serveis que actualment presta als associats, especialment en uns moments complicats per a molts dels professionals de la informació i la comunicació que també estan patint les conseqüències del confinament.

  La Junta ha arribat a la conclusió que els pròxims mesos, sense activitat prevista, l’economia del Col·legi es podria agreujar considerablement si no es prenen mesures immediates i que la solució més viable, com estan fent moltes empreses del país, passa per adoptar i acollir-se a mesures transitòries.

  A dia d’avui els efectes econòmics ja són molt notables en els 13 quioscos del centre de Barcelona que gestiona el Col·legi per concessió administrativa, i que estan pràcticament inoperants a causa del confinament de la ciutadania. També s’han vist perjudicats els ingressos propis de l’activitat del Col·legi com el lloguer de sales, espais, la formació, etc. Per a mitigar les pèrdues que representa mantenir aquestes activitats en funcionament, en un moment de confinament de la ciutadania, la Junta, fruit de l’anàlisi i el treball sobre la situació des de fa dues setmanes, ha aprovat iniciar l’aplicació d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació a la plantilla del Col·legi, tant de les oficines i demarcacions, com dels quioscos. En aquest darrer cas, la Junta de Govern ha decidit mantenir alguns quioscos oberts per a garantir el dret de les persones a accedir a la informació, tot i que n’assumirà les pèrdues que se’n derivin. Pel que fa a les oficines i demarcacions, també s’aplicarà un expedient de regulació temporal, mantenint al màxim els serveis habituals i propis del Col·legi.

  La Junta de Govern s’ha compromès a fer tot el possible per a revertir la situació tan aviat com sigui possible, però entén que sense aplicar aquestes mesures serà difícil garantir la viabilitat del Col·legi. Cal preservar la sostenibilitat de la institució a mig termini i el llegat de la feina feta en els 35 anys d’història del Col·legi de Periodistes.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.