• El Col·legi de Periodistes va celebrar el dia mundial de la televisió amb 17 emissores de Lleida

  22 novembre, 2018

  La Demarcació de Lleida del Col•legi de Periodistes de Catalunya va celebrar ahir dimecres, dia 21 de novembre, per tercer any consecutiu el Dia mundial de la Televisió de manera conjunta amb 17 televisions lleidatanes i amb una sèrie d’activitats especials.

  Dia Mundial de la Televisió 2018
  La presentadora Mariví Chacón amb els periodistes Francesc de Dios, Lourdes Ballarín, Òscar Fernández i Carla Vilaseca

  Aquesta diada va tenir com a principal objectiu fer de la televisió un mitjà més proper per la ciutadania i que aquesta tingués l’oportunitat de conèixer la labor periodística i com funcionen els mitjans televisius lleidatans en el dia a dia. Una vegada més, 17 televisions lleidatanes, convencionals i digitals van prendre part: Aué TV, Aran TV, Balaguer TV, Garrigues TV, Mollerussa TV, Noguera TV, Les Borges TV, Lleida TV, Pirineus TV, Pla d'Urgelll TV, Segarra TV, Segrià TV, Tàrrega TV, Teleponent, TV3 Lleida, TVE Lleida i Urgell TV.

  Per la celebració de la diada que va organitzar el Col•legi de Periodistes de Lleida, les cadenes de televisió van preparar una programació especial. Així, per la seva part Les Borges TV va oferir una entrevista a un dels primers operadors de càmera de TVE1 i que actualment resideix a un poble de les Garrigues.

  Les televisions digitals Segrià TV, Noguera TV, Pla d'Urgell TV, Garrigues TV, Aué TV, Urgell TV i Segarra TV van preparar un vídeo de l’inici de les televisions comarcals amb la participació dels periodistes que actualment pertanyen al grup i a més durant tot el Dia Mundial de la Televisió van publicar a la capçalera dels seus web una retolació especial en commemoració del ‘Dia Mundial de la Televisió’.

  Balaguer TV, Mollerussa TV i Tàrrega TV va realitzar una enquesta de carrer sobre els hàbits de consum de la televisió.

  Programació especial de televisió

  A banda de les activitats que cada televisió prepara, el Col•legi de Periodistes de Catalunya a Lleida va realitzar quest matí un programa especial de televisió en viu i en directe al centre de continguts audiovisuals Magical Media, amb la col•laboració del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i l’Ajuntament de Lleida. El programa que va ser conduït per Mariví Chacón (presentadora de Lleida TV), es va emetre el mateix dia 21 de novembre per Lleida TV a les 21:00 hores i va comptar amb la col•laboració de diferents professionals de la televisió, així com alumnes de la Universitat de Lleida i del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Il.luminació, captació i tractament d’imatge i grau mitjà de vídeo, discjòquei i so de La Caparrella. Vitsualiza el programa.

  Els continguts del programa van incloure una entrevista al periodista Oriol Bosch delegat de l’Agència Catalana de Noticies a Pirineu i Ponent (ACN) i una entrevista al periodista Josep Cabasés, qui va ser la primera cara del telenotícies Comarques de Lleida a TV3. A més es va dur a terme una tertúlia sobre el consum de la televisió des de la perspectiva d’una televisió convencional com TVE que té cobertura nacional, i des de la perspectiva televisions locals i per internet com Balaguer i Teleponent.

  Alumnes de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida del Cicle de PIDOD van confeccionar el decorat del plató d’aquest programa especial, i alumnes de l’IES Torre Vicens van pentinar i maquillar als diferents presentadors, estrevistats i tertulians. Aquest programa de televisió també va comptar amb alumnes del Col•legi Episcopal i el Centre Formatiu Ilerna com a públic.

  L’any 1996, les Nacions Unides amb la fi de promoure l’intercanvi mundial de programes sobre pau, seguretat, desenvolupament econòmic i temes socials va decretar que el 21 de novembre seria el Dia Mundial de la Televisió.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.