• El Col·legi de Periodistes va celebrar el dia mundial de la TV a Lleida

  23 novembre, 2021

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida va celebrar ahir dilluns, dia 22 de novembre, per cinquè any consecutiu el Dia Mundial de la Televisió declarat per les Nacions Unides l'any 1996, amb la col·laboració de diversos i diverses professionals de mitjans públics i privats del territori de Lleida a través de dos tallers de televisió enfocats a escolars de la ciutat de Lleida i que va tenir lloc a l’Auditori Enric Granados- organitzat pel CPC Lleida.

  Rafa Gimena, president del CPC Lleida (al centre) donant la benvinguda a l'acte de celebració del dia mundial de la TV amb els periodistes de esquerra a dreta Oriol Bosch, Òscar Fernández, Laura Alcalde, Franses de Dios i Mònica Visier
  Autor:
  Gladys Soler
  Font:
  CPC Lleida

  La finalitat principal d'aquesta celebració va ser fer de la televisió un mitjà més proper per a la ciutadania i que aquesta pugues conèixer de primera mà la labor periodística i com funcionen els mitjans televisius lleidatans en el dia a dia. En aquesta ocassió van comptar amb el testimoni de les i els professionals que hi participen i que van compartir amb l’alumnat les seves experiències dins la professió .

  Cop d’ull a la tecnologia

  A més, en els diferents tallers, els mateixos professionals van parlar de les tecnologies amb què desenvolupen les seves feines diàries. Van veure com és una realització en directe, quins materials utilitza un agència de comunicació pública i també van parlar de les noves eines de comunicació, com el conegut MO-JO (Mobile Journalism).

  Programa Especial

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, va realitzar un programa especial a l’Auditori Enric Granados, el qual es va poder seguir en streaming i que podeu veure a través d'aquest enllaç: DIA MUNDIAL DE LA TV  que va consistir en diferents tallers a on professionals de la televisió lleidatana tant convencional com a digital van fer una petita mostra de què es lo que hi ha a darrere de les càmeres, com és la producció i la posada en escena d'un programa, franges horàries, etc. Els tallers van anar adreçats a grups d'alumnes de diferents col·legis que van formar part del públic els qui també van tenir una participació més activa amb preguntes i inquietuds al voltant de la televisió.

  Aquest programa especial va ser conduït per Laura Alcalde (vocal de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya). Per a la benvinguda van comptar amb el Rafa Gimena ( President de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya) qui va destacar que "dins del món de la televisió com a Col·legi de Periodistes el que ens interessa molt és defensar la figura professional del periodista i el dret a la informació que té la ciutadania d'una manera plural i honesta que garantitzi que la gent pugui rebre la informació i es configuiri la seva idea del món". També va dir "si voleu fer periodisme, el teniu que fer una forma deontològica i honesta. Contrastar les coses. Ens hem d'assegurar que el que s'està trasmetent és veritat".

  Per al desenvolupament dels tallers que es van dur a terme es va comptar amb la participació dels col·legiats: Òscar Fernández Sánchez, Francesc de Dios Sans, Oriol Bosch, Santi Carles Gómez,  i altres professionals del món audiovisual i la comunicació  i també de la formació en aquest camp com el Toni Simó i la Mònica Visier.

  Per a la realització dels tallers es va comptar amb alumnes de 3º l'ESO FEDAC Lleida, alumnes dels cicles formatius de realització d'espectacles audiovisulas i video, DJ i so d'Ilerna Lleida i alumnes de 3º de l'ESO de Lestonnac Lleida.

  • Oriol Bosch, periodista de l'ACN
   Foto:
   Gladys Soler
  • Oriol Bosch, periodista de ACN i Òscar Fernández, periodista de Lleida TV
   Foto:
   Gladys Soler
  • Visionat d'un video de l'ACN
   Foto:
   Gladys Soler
  • Alumnes de Fedac i Alumnes d'Ilerna
   Foto:
   Gladys Soler
  • Òscar Fernández, periodista de Lleida TV
   Foto:
   Gladys Soler
  • Òscar Fernández mostrant el MO-JO amb l'ajuda de la periodista Laura Alcalde
   Foto:
   Gladys Soler
  • Francesc de Dios, periodista de Teleponent al seu torn de paraula
   Foto:
   Gladys Soler
  • Mònica Visier, periodista i professora del cicle formatiu d'imatge i so de l'Insti
   Foto:
   Gladys Soler
  • Alumnes de Lestonnac Lleida
   Foto:
   Gladys Soler
  • Toni Simó de Replay Serveis Audiovisuals amb el seu torn de paraula
   Foto:
   Gladys Soler
  • Pedro Monter (al centre), alumne de La Caparrella
   Foto:
   Gladys Soler
  • Rafaella Gómez (a la dreta), alumna de La Caparrella
   Foto:
   Gladys Soler
  • Martí Alonso (a la dreta), alumne de La Caparrella
   Foto:
   Gladys Soler

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.