• El Col·legi posa en marxa la campanya '#ProuAgressionsPeriodistes'

  1 gener, 2018

  L'objectiu de la campanya no és altre que denunciar els constants atacs a periodistes que cobreixen informació a peu de carrer. Ahir mateix una desena de periodistes van patir algun tipus d'agressió arran de les càrregues policials. Una de les accions de la campanya és el llançament d'un vídeo per exigir que se'ns respecti per garantir la llibertat d'informació. Ajuda'ns a difondre'l entre els teus contactes a través de les aplicacions de missatgeria instantània (Whatsapp, Telegram, etc.) o xarxes socials (Twitter, Instagram, Facebook...). 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha posat en marxa la campanya #ProuAgressionsPeriodistes per denunciar els constants atacs a periodistes que cobreixen informació a peu de carrer. S'ha elaborat un mural amb les cares de periodistes que han volgut participar i que servirà perquè els mitjans de comunicació que ho demanin (en paper i digital) puguin reproduir-lo. Es tracta de reivindicar, també amb la complicitat dels mitjans de comunicació, que el dret a la informació dels ciutadans passa per la llibertat de premsa, i que cal fer una crida a tothom perquè se'ns respectin la nostra feina com a periodistes.

  Avui mateix també fem públic un vídeo amb aquest mateix objectiu; conscienciar a tothom, forces d'ordre públic i ciutadania, sobre la importància de defensar la llibertat de premsa. I reivindiquem com a Col·legi de Periodistes que aplega més de 4.000 professionals, que se'ns respecti i que no se'ns posi més difícil la nostra feina. 

  No deixarem com a col·lectiu de reivindicar i denunciar aquestes situacions, com la d'ahir en què una desena de periodistes van patir algun tipus d'agressió, arran de les càrregues policials. És per això que el Col·legi de Periodistes va publicar el següent tuit per exigir que es respectin els acords amb la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra que ens permetin treballar amb tranquil·litat i seguretat. 

  La pròxima acció de la campanya #ProuAgressionsPeriodistes consistirà a omplir les xarxes socials amb les fotografies que periodistes, col·legiats i no col·legiats, s'han fet al llarg de la setmana passada i la present. En els pròxims dies els participants rebran la seva imatge preparada per compartir-la amb la recomanació d'acompanyar-la amb el text de "Jo em sumo a la campanya #ProuAgressionsPeriodistes perquè _______________". Si encara no has rebut la teva fotografia, posa't en contacte amb comunicacio@periodistes.cat

  1 Comentari

  1. 87163
   Es muy triste ver cómo día a día se deteriora la exigible imparcialidad del colegio, con campañas en las que no se rechazan explícitamente las agresiones que también se han sufrido procedentes de manifestantes independentistas, incluso de los supuestamente pacíficos. Tal vez porque estas agresiones solo se ejercían sobre compañeros periodistas de medios no catalanes. Lamento mucho que con esta campaña de la sensación de que solo se rechazan las agresiones recibidas por parte de la policía, como si las otras nunca hubiesen ocurrido.

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.