• “El Correo Catalán” homenatja Pere Pascual Piqué

  25 octubre, 2016

  Pere Pascual va celebrar el seu 80è aniversari en un sopar homenatge amb vells companys de redacció d' El Correo Catalán.

  Pere Pascual Piqué (PPP), excap de la secció local i redactor en cap d' El Correo Catalán, va celebrar el seu 80è aniversari acompanyat d’excompanys del diari. L’acte del passat mes de setembre va reconèixer la tasca i trajectòria periodística de Pascual al capdavant del diari barceloní, un dels diaris amb més tirada de Barcelona dels anys 60 i 70.

  La carrera periodística de Pascual a El Correo Catalán va començar l’any 1964 i, dos anys més tard, va viure la primera gran contestació catalana al franquisme: la Caputxinada i el naixement del Sindicat Democràtic d'estudiants de la Universitat de Barcelona (SDEUB). L’any 1967, Pere Pascual va ser nomenat cap de la secció local del diari, on va crear un equip que practicava el periodisme d'investigació i innovava cada dia mitjançant l'edició d'unes seccions fixes.

  En la secció local Pascual escrivia una columna diària que signava amb una triple P (PPP), la qual era temuda a la “Casa Gran” tal com ell anomenava l’Ajuntament franquista de Barcelona. La redacció va consolidar algunes signatures com les d’en Josep Martí Gómez, en Rafael Espinós i en Santiago Vilanova. Els seus excompanys de redacció el defineixen com un home tranquil i serè, sempre disposat a ajudar-los i defensar-los. Pere Pascual qui va ser ordenat l’any 1982 pel Papa Joan Pau II també va passar per les redaccions d’Europa Press i Mundo Diario. Podeu llegir en document adjunt la semblança que li dedica el seu company i membre del Grup de Treball de Gabinets, Toni Rodriguez.

  Documents relacionats

  2 Comentaris

  1. Àngel Sánchez Reberte
   Moltes gràcies Toni Rodríguez per aquestes notes de la semblança de Mn.PPP, treballs, amistat, familia del Correo Catalán, vida, emocions. M'heu ajudat a conèixer-lo una mica més, doncs si ve vaig coincidir amb ell en alguns cursos de recés, convivències...inclús haver-me confessar am ell...no havia tingut per la distància geigràfica molt tracte amb ell. Segur que?ara?des del cel podrà ajudar més a tothom...especialment a família, amistats, fidels i persones?properes a les labors de l'Opus Dei i a tothom del Correo Catalán. Molt content també per l'homenatge en els seus 80 anys. Sicerament, -àngel+
  2. Emili Brujas Anton
   Hem quedo de pedra no sabía res de la seva trajectoria com a periodista

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.