• El Cosmògraf 2021 reflexiona sobre l'educació

  20 octubre, 2021

  L'educació en totes les seves vessants és el fil conductor de la cinquena edició de l'espai de diàleg 'Cosmògraf', que organitza l'Ajuntament de Manresa, a través del Centre Cultural del Casino, juntament amb diverses entitats de la ciutat entre les quals la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya. 

  Presentació de la cinquena edició del 'Cosmògraf'.
  Autor:
  CPC Catalunya Central

  'Educar per pensar' és el tema al voltant del qual giraran les converses, debats i taules rodones, que es faran a Manresa del 3 al 25 de novembre, amb la participació de catorze persones rellevants dins d'aquest àmbit (programa adjunt en pdf). Tots els actes es podran seguir també de forma online a través del Youtube de Manresa Cultura.

  En l'acte de presentació del 'Cosmògraf', Enric Badia, president de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha destacat que el cicle inclou propostes "que ens han de servir per reflexionar i obrir un debat obert i sincer amb diferents punts de vista que ens permetin avançar com a societat". També ha remarcat que "amb una millor educació es podrien resoldre molts problemes del país".

  La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, ha destacat que "l'educació és un tema cabdal per entendre la vida des de diverses vessants". Per la seva banda, Merce Garcia, del Grup de Professorat de Filosofia de la Catalunya Central, ha posat de relleu que l'educació ha de servir per "construir persones crítiques i responsables".

  Conversa amb Marina Garcés

  La filòsofa Marina Garcés serà l'encarregada d'inaugurar el cicle amb l'acte 'L'aliança dels aprenents', el 3 de novembre, a les 19 hores, a l'Espai de la Plana de l'Om. Garcés reflexionarà al voltant d'una societat on el coneixement disponible és inabastable i la ignorància creix dia a a dia.

  Conversa amb Gabriela Serra

  L’entrevista del mes de novembre del cicle “Pessics de Vida”, que organitza la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, se suma al Cosmògraf i comptarà amb la presència de Gabriela Serra, mestra, activista social i ex-diputada per la CUP-CC. El dia 24 de novembre, a les 7 del vespre, a l'Espai de la Plana de l'Om, la convidada conversarà amb la periodista Estefania Escolà.

   

   

   

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.