• El degà apel·la a la unió professional en la seva visita al CPC Lleida

  17 maig, 2013
  Josep Ma. Martí va fer balanç dels 3 anys de mandat i va presentar les conclusions de l’informe del mercat laboral de la professió periodística.

  El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya va visitar ahir la seu del CPC Lleida per trobar-se amb els col·legiats i col·legiades de la demarcació. Martí va fer balanç dels 3 anys de mandat i va presentar les conclusions de l’informe del mercat laboral de la professió periodística. En la seva exposició, el degà també va voler destacar la tasca de les demarcacions i la voluntat del deganat d’apropar el Col·legi a tot el territori.
  Durant la seva intervenció, Josep Ma Martí va admetre la profunda crisi per la qual travessa el sector de la comunicació, “la pitjor que hem viscut”, va dir, i va apel·lar a la formació i la unió dels periodistes per sortir endavant. “Hem d’estar units, perquè si no, no ens en sortirem”, va afirmar. Per afrontar la situació, el degà va recordar als col·legiats i col·legiades presents que el CPC ha donat molt importància a la formació a través del Centre de Formació i Desenvolupament. Des de la seva creació, gener de 2012, el Centre ha format a 2.534 professionals de tot Catalunya i ha ofert 1.590 places gratuïtes per als col·legiats i col·legiades a l’atur.
  Pel que fa a l’informe del mercat laboral de la professió periodística (dirigit per Josep Lluís Micó i elaborat per Digilab, Media, Strategy and Regulation i la Facultat de Comunicació Blanquerna), el degà va desgranar algunes de les conclusions i projeccions de futur que ens esperen. Entre elles, que el futur majoritari del periodisme està lluny de les redaccions tradicionals; o que les possibilitats d’entrar a treballar en un mitjà convencional s’han reduït dràsticament. Pel que fa a les oportunitats de futur, Josep Ma. Martí va dir que l’emprenedoria i autoocupació es presenten com una solució parcial a la complicada situació.
  D’altra banda, Martí també va destacar la bona acollida del Servei d’Orientació Professional i Assessorament, així com els serveis d’Assessoria Fiscal i Financer per aquells professionals que ho requereixin. El degà va ressaltar, a més, el bon funcionament de la Borsa de Treball, amb gairebé 900 col·legiats i col·legiades inscrits, dels 3.781 col·legiats totals a tot Catalunya.
  Pel que fa al CPC Lleida, Josep Ma. Martí va recordar les activitats dutes a terme i la importància d’aquests esdeveniments per apropar el Col·legi a l’entorn. També va destacar el fet que els serveis de la seu central de Barcelona puguin arribar a les demarcacions ja que la seva voluntat és evitar que el CPC sigui un ens centralista.
  Finalment, el degà va animar als professionals a tirar endavant malgrat la situació, “hem de fer valer el nostre talent i pujar la nostra autoestima”, va afegir Martí.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.