• El director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto, i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, guanyadors dels Premis Micro 2019

  18 febrer, 2020

  Els Premis Micro 2019, que escullen els periodistes i comunicadors de les Terres de l’Ebre, han recaigut en Albert Curto, Micro Obert, i en Meritxell Roigé, que s’emporta el Micro Tancat. La catedràtica i periodista Amparo Moreno recollirà  el premi Micro Daurat.

  Lliurament dels Micros 2018
  Autor:
  Rosa Garcia
  Font:
  CPC Terre de l'Ebre

  Els professionals del periodisme de les Terres de l’Ebre han escollit el director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto, Micro Obert 2019, per “la seua amabilitat i disponibilitat per ajudar a aprofundir en el tractament informatiu de temes històrics”. El Micro Obert vol reconèixer aquella persona o persones que han destacat per la seva accessibilitat i han facilitat la feina dels periodistes.

  El Micro Tancat s’ha atorgat a l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. Aquest premi vol ser un toc d’atenció a aquella persona o persones que han dificultat o incomodat la feina periodística. En aquesta ocasió, els periodistes han lamentat que l’alcaldessa “qüestioni el criteri periodístic i el tractament d’algunes informacions”.

  Des de la passada edició,  als Premis Micro s’ha incorporat la modalitat del Micro Daurat. En aquest cas,  és la junta de la Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) qui escull la persona o entitat mereixedora, atenint-se a la seua trajectòria professional. Enguany el premi s’ha atorgat a la  catedràtica i periodista Amparo Moreno, per la seva llarga trajectòria en el món del periodisme i la docència.

  Els premis Micro s’atorguen de forma anual a partir de les propostes que es fan arribar al CPC. Les votacions estan obertes a tots els professionals del periodisme i la comunicació, siguin o no col·legiats. El lliurament dels Premis Micro 2019 tindrà lloc durant un acte que se celebrarà durant la primavera.

  Amparo Moreno  i Sardà:

  Va iniciar-se en la premsa escrita als anys setanta i des de llavors ha treballat a diferents mitjans de comunicació entre les quals El Noticiero Universal, El Correo Catalán, El Diari de Barcelona, Tele Exprés, el setmanari Destino, El Periódico de Catalunya i TV3. Tasca periodística que va combinar des del 1975 amb la docència en incorporar-se a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, a la qual ha estat vinculada fins al passat mes de setembre, en arribar-li la jubilació,  i de la qual és catedràtica emèrita.

  Va ser membre de l'organització clandestina Periodistes Demòcrates, va col·laborar en la creació del Moviment Feminista i es va convertir en una acèrrima lluitadora, des de les aules, contra l'androcentrisme del pensament acadèmic. L'estiu de 1995 va dirigir la primera edició de la Universitat d'Estiu de les Terres de l'Ebre. Membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya des de 1974, ha format part de la Junta Directiva com a presidenta de la Demarcació de les Terres de l'Ebre de 2006 a 2014.

   

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.