• El fons de Huertas Claveria ingressa a la Biblioteca de Catalunya

  11 desembre, 2018

  La cessió del fons de Josep Maria Huertas Claveria forma part del projecte Llegats dels periodistes - Memòria de l'ofici del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el qual té l'objectiu de preservar i difondre l'obra de professionals de la informació catalans per al coneixement de la història del segle XX.

  Foto: Pepe Encinas

  La Biblioteca de Catalunya va acollir la presentació del donatiu del fons Huertas Claveria el passat dilluns 10 de novembre. L'acte va ser presidit per l’Hble. Sra. Laura Borràs, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i va comptar amb les intervencions d'Araceli Aiguaviva, vídua de Josep Maria Huertas Claveria, i Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya.

  Josep M. Huertas Claveria va ser degà del Col·legi de Periodistes els anys 2006 i 2007 i és considerat un dels referents del periodisme català. Huertas va treballar i col·laborar en diferents mitjans de comunicació com El Correo CatalánTele/eXprés, Diari de Barcelona, El Periódico de Catalunya –del qual va arribar a ser redactor en cap– i La Vanguardia, entre altres. Impulsor del Grup Democràtic de Periodistes, entitat clandestina que treballava per la defensa de la llibertat de premsa durant el franquisme, Huertas va obtenir guardons com el Premi Nacional de Periodisme (1990), la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona (1998) o l’Ofici de periodista (2005). 

  Aquesta donació forma part de la iniciativa "Llegats dels periodistes - memòria de l’ofici" que té l'objectiu de preservar i difondre la memòria professional dels periodistes catalans que contenen informació rellevant per al coneixement de la història del segle XX. Fins aquest moment, el Col·legi de Periodistes ha establert acords per preservar els fons dels periodistes Carlos Nadal, Quimet PerramonAlfons López i Àngel Camacho. 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.