• El fotoperiodista Sergi Reboredo assegura que el futur és el vídeo

  21 novembre, 2014
  El prestigiós fotoperiodista català Sergi Reboredo va compartir la seva experiència rere la càmera, ahir al vespre, a Manresa. Els seus reportatges socials destaquen per la proximitat amb la qual fotografia als protagonistes
  Sergi Reboredo, al centre de la foto, amb Sergi Ferrés (esquerra) i Nofre Pasqual
  Sergi Reboredo, al centre de la foto, amb Sergi Ferrés (esquerra) i Nofre Pasqual

  A un pam o a un metre màxim. Aquesta és la distància amb la que fotografia els protagonistes dels seus reportatges socials el fotoperiodista Sergi Reboredo, Mai se'n porta un tele. En té prou amb el cos de càmera i un 35 per viatjar pel món fent reportatges de viatges que després publica a les revistes més prestigioses del món, o bé, per retratar la Barcelona de can Tunis i fer-ne un llibre perquè cap diari li ha volgut publicar el seu reportatge.
  Sergi Reboredo (@sergireboredo) va ser ahir vespre a Manresa, per parlar de "Ser fotoperiodista avui". Va deixar clar que és pràcticament impossible viure de la fotografia perquè fer un bon reportatge, potser, li representa tres mesos de feina i el que li paguen no arriba a cobrir-li ni les despeses. Per això compagina la seva feina amb la docència i cada vegada innova més utilitzant les xarxes socials, fent vídeo i proposant, per exemple, viatges amb turistes aficionats a la fotografia.
  El conferenciant va explicar que cada vegada és més complicat publicar perquè hi ha menys revistes i menys mitjans en paper. Però, d'altra banda, la globalització permet que en un matí pot oferir el seu reportatge a tots els mitjans de comunicació del món, Al seu entendre el futur de la fotografia serà el vídeo perquè "en càmeres ja s'ha arribat gairebé a la perfecció. Al final faràs un vídeo i triaràs el frame que més t'interessa".

  INICIS

  Reboredo va començar en el món del fotoperiodisme l'any 2000 fent un reportatge d'una família que vivia en una fàbrica abandonada a Barcelona i que li va publicar La Vanguardia. Ell és un fotògraf de la proximitat, que creu que cal invertir temps per estar al costat de la gent a la qual vols fotografiar, per poder aconseguir la confiança imprescindible perquè t'obrin el seu món. "Jo m'he passat dies sense treure la càmera ni fent cap foto. Arriba un moment que ja no s'adonen que ets allà".
  Ha publicat en revistes de viatges com National Geographic i Lonely Panet, a diaris com La Vanguardia i El Mundo i en diversos llibres. Ha col·laborat amb l’agència EFE i ha exposat en vàries ocasions, tant individualment com col·lectivament. Entre altres reconeixements, ha estat nomiat al prestigiós premi Pictet, organitzat pel diari Financial Times.

  L'EXPOSICIÓ DE LES TRES DIADES

  La xerrada s'emmarcava en l’exposició “Il.lusió. Convicció. Llibertat? ” Crònica gràfica d’un procés impulsat per la societat civil catalana per decidir el seu futur polític, que es pot visitar a la seu de la Demarcació fins al 19 de desembre.
  L’exposició reculll trenta imatges del periodista Nofre Pasqual (@nofrepasqual) i del realitzador audiovisual Sergi Ferrés (@sergiferr) sobre les tres últimes diades. Tots dos autors participaran en la conferència de Reboredo que començarà a les 8 del vespre i que se celebrarà a la seu de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, a la Plana de l'Om, 6 primera planta, de Manresa. L’exposició es pot visitar fins el dia 19 de desembre amb el següent horari: de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 i de 18.00 a 20.00 (dijous tarda tancat). Podeu seguir tota la informació de la mostra a Facebook, Twitter i a la web.
  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.