• El GEPEC i el servei de Premsa de l’Ajuntament de Tortosa, guanyadors dels Premis Micro 2022

  21 juny, 2023

  La Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi ja ha anunciat els guanyadors dels Premis Micro corresponents a l’any passat. El Micro Obert, per la seua bona relació amb la premsa, és per a l’entitat ecologista GEPEC.El Micro tancat se l’ha emportat l’actual servei  de Premsa de  l’Ajuntament de Tortosa per no facilitar la feina al sector. el Micro Daurat, per la seua trajectòria periodística és per a Tomàs Alcoverro. Els guardons es lliuraran el pròxim dia 29 de juny a la seu del Col·legi de Periodistes a Tortosa, en un acte obert al públic

  LLliurament dels Premis Micro 2021

  Els candidats als Premis Micro, organitzats per la Demarcació, són proposats pels col·legiats i col·legiades en una primera volta i votats en una de segona. Estos guardons pretenen, en el cas del Micro Obert, ser un reconeixement a les persones, institucions i entitats que entenen i faciliten la tasca diària dels professionals de la informació; mentre que en el cas del Micro Tancat, es vol posar èmfasi en les dificultats i en els bastons a les rodes que posen els guardonats, per així poder-ne parlar i redreçar i millorar la situació.

  Pel que fa al Micro Obert 2022, els col·legiats i col·legiades l'han atorgat a l’entitat ecologista GEPEC, segons han argumentat els periodistes «per ajudar a posar ordre, fiscalitzar i controlar el desenvolupament de la transició ecològica al territori, un dels més afectats per l'allau de projectes d'energia renovable, i col·laborar amb els mitjans de comunicació per a poder fer una radiografia de l'impacte que poden tenir aquestes centrals i plantes».

  Quant al Micro tancat se l’ha emportat el fins ara servei  de Premsa de  l’Ajuntament de Tortosa, en este cas per no posar les coses gens fàcils als seus companys de premsa, els quals han valorat que es mereixen el guardó «per la seua inaccessibilitat i lentitud en la resolució dels temes informatius».

  El tercer Premi Micro atorgat per la Demarcació, el Micro Daurat, és escollit directament per la junta de govern de la Demarcació de Terres de l’Ebre. Enguany ha recaigut en el veterà periodista Tomàs Alcoverro, amb lligams estrets amb Gandesa. Nascut el 1940 és una eminència en el tractament informatiu de l’Orient Mitjà i ha treballat en diversos mitjans per a cobrir esta informació com ara a La Vanguardia, el Correo Catalán, ABC i Destino. Ha rebut el Premi Manuel Vázquez Montalbán (2004) i el d’Ofici de Periodista (2020), els dos atorgats pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Creu de Sant Jordi (2006).  Just este mes el guardonat està fora de Catalunya, per la qual cosa, en el seu cas, el Micro se li lliurarà el pròxim mes de setembre, en un acte públic també a la seu col·legial de Tortosa.

  El president del Col·legi a l’Ebre, Josep Baubí, ha explicat que els Micros es van votar entre els mesos de gener i febrer “i normalment es lliuren al mes de març o abril, però enguany vam decidir ajornar-los per a no interferir en les passades eleccions municipals”. L'acte de lliurament està previst per al dia 29 de juny a les 19 hores a la seu del CPC a Tortosa, en un acte obert al públic.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.