• El Grup de Treball contra la precarietat modifica una oferta laboral

  9 abril, 2018

  Gràcies a la campanya #GratisNoTreballo impulsada pel Grup de Treball contra la Precarietat del Col·legi de Periodistes de Catalunya, s'ha aconseguit modificar una oferta laboral publicada pel Servei d'Ocupació de Catalunya, a través del seu portal Feina activa, i que no complia amb els mínims exigibles.

  L'oferta en questió es va publicar la setmana passada per una empresa de serveis als emprenedors i ràpidament va ser questionada, sobretot a les xarxes socials. Alguns col·legiats ho van notificar al Grup de Treball contra la Precarietat del Col·legi que col·labora en aportar iniciatives per vetllar a favor d'unes condicions dignes de la feina dels periodistes i acabar amb les ofertes precàries. 

  Per aquest motiu, i després de parlar amb els responsables de Feina Activa, i d'exposar els motius de la queixa, l'oferta es va despublicar a l'espera de conèixer els arguments de l'empresa que demanava un Responsable de Comunicació, titulat, però amb contracte en pràctiques i sense remuneració.

  L'empresa Autoocupació, responsable de l'oferta, va emetre un comunicat on lamentaven l'errada i la confusió que podia provocar l'oferta, que va ser modificada posteriorment. 

  Des del Grup de Treball contra la precarietat us animem a tots i totes les periodistes a denunciar les ofertes laborals que puguin considerar-se precàries pel nostre ofici. L'objectiu d'aquest grup de treball és lluitar en contra d'aquesta precarietat laboral i ajudar mitjançant iniciatives que ja s'han començat a impulsar, com la bústia gratisnotreballo@periodistes.cat on denunciar aquest tipus d'ofertes i aportar idees per solucionar aquesta qüestió. Una altra iniciativa és la creació de l'etiqueta #GratisNoTreballo a les xarxes de Facebook i Twitter del Col·legi per donar repercussió a la lluita contra la precarietat i fer públiques totes les empreses que fan ofertes laborals poc dignes.

  Precísament sobre precarietat laboral i ètica periodística va aquesta enquesta que un dels membres que integren el Grup de Treball està preparant la seva tesi doctoral. Si t'animes a respondre-la, són només cinc minuts! 

  Grups de treball:
  Contra la precarietat laboral

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.