• El Parlament Europeu facilita als periodistes una sessió tècnica sobre la plataforma dels resultats electorals

  27 març, 2024

  El Parlament Europeu convoca una sessió informativa destinada als periodistes amb l'objectiu de familiaritzar-los amb la plataforma web de resultats electorals. La sessió tindrà lloc el dilluns 8 d'abril a les 16.30 hores a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona (Pg. Gràcia, 90, 1r pis). La sessió es farà en anglès. Cal inscripció.

  El Parlament Europeu durant una votació al Ple
  Font:
  Parlament Europeu Oficina de Barcelona

  Amb la participació de 370 milions de ciutadans procedents dels 27 estats membres de la UE entre els dies 6 i 9 de juny, aquestes eleccions representen el major exercici democràtic transnacional del món. S'escolliran els 720 eurodiputats de la X legislatura del Parlament Europeu que marcarà el curs polític del continent per als propers cinc anys.

  D’acord amb les diferents normes nacionals, sis països de la UE votaran entre el dijous 6 i el dissabte 8, mentre que la resta ho faran el diumenge 9 de juny, inclosa Espanya. Durant la nit electoral de diumenge a partir de les 23 hores es publicaran els primers resultats amb les estimacions nacionals o resultats provisionals de tots els estats membres, un cop hagin tancat tots els col·legis electorals, el darrer a fer-ho serà Itàlia a les 23 hores.

  Aquesta sessió és una oportunitat per aprofundir en les funcionalitats de la pàgina web de resultats electorals. La plataforma ofereix dades en formats oberts i desglossades per grups polítics, estats membres i partits nacionals i també inclou informació rellevant sobre la participació electoral i la paritat de gènere des dels primers comicis celebrats el 1979.

  La sessió es realitzarà en anglès i serà dirigida per Nicolas Wierzejewski, cap de la unitat Webmaster del Parlament Europeu, i Telma Braga Martins, responsable de la web dels resultats electorals. Els col·legiats i col·legiades esteu convidats a assistir a aquesta sessió tècnica que proporcionarà les eines necessàries per entendre i interpretar de manera efectiva les dades electorals.

  Es prega confirmació indicant nom, cognoms i mitjà de comunicació a epbarcelona@ep.europa.eu o al 93 272 20 44. També podeu ampliar la informació amb el dossier de premsa eleccions europees 2024.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.