• El periodista Llibert Ferri, premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2022

  9 maig, 2022

  L'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya reconeix el periodista i col·legiat per la seva "cobertura durant vint anys de l'espai exsoviètic". El jurat també reivindica “l’aposta per la informació internacional que TV3 i Catalunya Ràdio han fet des dels seus inicis i que han permès cobertures excepcionals de grans esdeveniments mundials, com ha estat el cas, de nou, amb la guerra d’Ucraïna”.

  Llibert Ferri guanyador del Premi Ernest Udina Font: Associació de Periodistes Europeus de Catalunya
  Autor:
  Wayra Ficapal

  El periodista i col·legiat Llibert Ferri i Mateo és el guanyador del Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2022 concedit per l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC). El jurat ha valorat la capacitat del periodista per informar durant vint anys (1987-2007) “d’una àrea que ha viscut grans canvis, des de la caiguda del mur de Berlín i la fi de l’era soviètica, a l’entrada a la UE i l’OTAN de molts països de l’antic bloc de l’Est”. L'entitat ho ha anunciat avui, coincidint amb el Dia d'Europa

  La trajectòria professional de Ferri ha estat marcada per la seva cobertura com a periodista de TV3 de l’espai exsoviètic, majoritàriament des de Moscou. L'APEC també reconeix el seu interès "per continuar oferint les claus per comprendre l’espai exsoviètic ja sigui amb documentals a TV3, col·laboracions amb premsa o amb la publicació de diversos llibres". El lliurament del guardó tindrà lloc a Barcelona abans de final d'any. 

  Els periodistes que han rebut el guardó en anteriors edicions són: Jaume Arias, Margarita Rivière, L’Agence Europe- en les germanes Lidia i Marina Gazzo-, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, Samuel Aranda, Can Dundar, Griselda Pastor, Jean Quatremer, Anna Bosch i Judy Dempsey. El Premi compta amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Representació de la Comissió Europea i l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, l’Ajuntament de Barcelona i Diplocat.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.