• El Premi Planes elogia el compromís amb el periodisme

  8 juny, 2018

  Els autors del llibre “Operació Urnes”, Xavier Tedó i Laia Vicens, van recollir ahir al vespre, a Manresa, el VI Premi Josep Maria Planes. Els dos accèssits van ser per Susanna Barranco, pel documental "Nues", i per Dolors Altarriba, pels reportatges sobre la situació dels escorxadors d’Osona.

  Els guanyadors amb els membres del jurat i autoritats
  Autor:
  Marta Pich

  L’Espai Òmnium de Manresa va acollir, ahir al vespre, el lliurament del VI Premi Josep Maria Planes, convocat per la Fundació Independència i Progrés i per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes. El seu president, Enric Badia, va presentar l’acte de reconeixement als treballs periodístics d’investigació del 2017 que el jurat va considerar que “són dignes continuadors de la tasca de Josep Maria Planes”.

  Abans de l’entrega, el professor Josep Gifreu i el periodista Salvador Redó van oferir una xerrada a l’entorn del panorama mediàtic en català. Gifreu, guanyador del Premi d’Assaig Irla, va donar les claus per entendre el moment que viuen els mitjans de comunicació del país. Tot seguit, el secretari del jurat, Joan Badia, va fer la lectura del veredicte del jurat, format per representants del món de la comunicació: Neus Bonet, Teresa Carreras, Jordi Finestres, Josep Gifreu i Enric Badia.

  La regidora de Cultura, Anna Crespo, va lliurar la menció especial a la periodista d’El 9 Nou Dolors Altarriba per la sèrie de reportatges sobre la situació irregular dels treballadors dels escorxadors d’Osona publicat el 2017. La segona menció fou per a la directora del documental “Nues”, Susanna Barranco, que va rebre la distinció de mans del president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas. Per últim, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va lliurar als periodistes del diari Ara Laia Vicena i Xavier Tedó l’escultura, obra de l’artista Ramon Jounou, que els acredita com a guanyadors de l’actual edició del premi. Tots els distingits van agrair el premi i van reivindicar la professió.

  • Enric Badia, president de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes
   Foto:
   Marta Pich
  • Josep Gifreu i Salvador Redó
   Foto:
   Marta Pich
  • La regidora Anna Crespo lliura el premi a Dolors Altarriba
   Foto:
   Marta Pich
  • El president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, amb Susanna Barranco
   Foto:
   Marta Pich
  • L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, amb Tedó i Vicens
   Foto:
   Marta Pich

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.