• Eleccions europees 2019: trobada de premsa amb Iratxe García

  3 gener, 2019

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'Associació de Periodistes Europeus (APEC) i l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona organitzen el divendres 11 de gener a les 9:30h un esmorzar de premsa amb Iratxe García, membre del grup de l'Aliança Progressista dels Socialistes i Demòcrates (S&D) i presidenta de la delegació del PSOE al Parlament Europeu. L'acte se celebra en el marc de la ronda d'esmorzars informatius sobre les eleccions europees amb diputats de les candidatures que van obtenir representació al Parlament Europeu l'any 2014.

  © European Union 2018 - Source : EP

  La trobada tindrà lloc a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes (Rambla Catalunya, 10) a les 9:30h del matí. Es prega confirmar assistència indicant nom, cognom i mitjà de comunicació a epbarcelona@ep.europa.eu o trucant al 93 272 20 44. L'aforament és limitat.

  Iratxe García (Baracaldo, 1974) és diputada al Parlament Europeu des del 2004, on actualment és la presidenta de la delegació del PSOE, que compta amb 14 escons. Iratxe és membre titular de la comissió de Desenvolupament Regional i de la comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere (de la que ha estat presidenta durant la primera meitat d'aquesta legislatura), i membre suplent a la comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers d'Interior. Des de desembre de 2018 Iratxe també és vicepresidenta Primera del Partit Socialista Europeu i ha estat escollida eurodiputada de l'any 2018 per l'Associació de Periodistes Parlamentaris.

  A Espanya, les eleccions europees se celebraran el 26 de maig de 2019 i coincidiran per tercera vegada amb els comicis municipals. Com a novetat, la votació europea comptarà amb una nova distribució dels escons a causa de la marxa del Regne Unit de la Unió Europea. Així doncs, el nombre d'eurodiputats es reduirà dels 751 als 705 parlamentaris, encara que Espanya en guanyarà cinc i passarà de 54 a 59.

  Calendari: 

  • Divendres 18 de gener: Ernest Urtasun (Verds/ALE);
  • Divendres 25 de gener: Maite Pagazaurtundúa (ALDE);
  • Divendres 1 de febrer: Javier Nart (ALDE

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.