• Els candidats marquen distàncies en el darrer debat electoral a Manresa

  21 maig, 2015
  PxC no va participar en el debat a proposta del PSC i amb l'acord de la resta de candidats excepte de Ciutadans. L'acte era organitzat per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i el diari Regió7.

  Nou dels deu candidats a l'alcaldia de Manresa van protagonitzar ahir al vespre, al Teatre Conservatori, l´últim debat de campanya. Era la darrera oportunitat que tenien els aspirants a l'alcaldia de confrontar les seves idees en públic. I van aprofitar-ho. Durant el debat, els candidats de CiU i ERC, Valentí Junyent, i Pere Culell, respectivament, va evidenciar les seves diferències i vam admetre la falta de sintonia personal. El cap de llista de Democràcia Municipal (Podem), Dídac Escolà, també va protagonitzar un enfrontament amb l'alcaldable d'ICV, Lluís Cano.

  No va pujar a l'escenari del teatre el cap de llista de PxC, Sebastià Llort, tot i haver-se presentat al debat. L'alcaldable del PSC, Felip González, va propiciar una reunió a peu dret amb els convidats després que anunciés que ell no assistiria al debat si havia de compartir taula amb PxC. La resta de polítics van estar d'acord d'excloure el partit xenòfob excepte el representant de Ciutadans, Antonio Espinosa, que va dir que no són els polítics els que han d'excloure altres candidats sinó la ciutadania. El Col·legi de Periodistes de Catalunya va subscriure la setmana passada un manifest en contra de la propagació d'idees xenòfobes i racistes a través dels mitjans de comunicació catalans.

  Els temes de debat van ser el POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal), la política social, els actes de celebració de la Manresa del 2022, l'elevadíssim preu de la zona blava, els plans per rehabilitació del barri antic i Fòrum. El candidat de la CUP, Jordi Masdeu, va insistir que aquesta empresa municipal no ha fet la seva feina i que ha jugat a ser una immobiliària enlloc d'ajudar a rehabilitar de veritat el centre històric. Els polítics va aprofitar per parlar de temes no estrictament locals com la política d'immersió lingüística i l'ús del català. Al debat, també hi van assistir Rosa Maria Hernández, de Millor Manresa, i Ester Sevilla, número 2 del PP. Els moderadors van ser Gonzal Mazcuñán, president de la Demarcació, i Marc Marcè, director de Regió7.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.