• Els Col·legis de Periodistes sol·liciten al Congrés que la titulació sigui obligatòria per a l'exercici del periodisme

  14 juny, 2018

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya forma part de la recent constituida "Red de Colegios profesionales de periodistas" que, de manera conjunta, volen actuar com a grup de pressió per combatre l'intrusisme i defensar la deontologia del periodisme.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya juntament amb la resta de Col·legis Professionals de Periodistes d'Espanya han constituit la "Red de colegios profesionales de periodistas". Una agrupació que permet dotar de més força al col·lectiu i treballar com a grup de pressió en defensa d'interessos comuns per a la professió. La primera actuació significativa del grup ha estat aquest dimecres 13 de juny amb la reunió que s'ha fet a Madrid amb els diferents portaveus dels grups parlamentaris del Congrés dels Diputats. Una reunió en la que ha participat Joan Maria Morros, vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i que amb la resta de representants han traslladat als polítics la necessitat de combatre l'intrusisme i protegir el dret fonamental d'informació davant la proliferació de les fake news i dels portals digitals que es disfressen de mitjans de comunicació. Així doncs, els Col·legis de Periodistes reclamem l'obligatorietat de disposar de la titulació corresponent per a exercir el periodisme. 

  Dels assumptes que també s'han tractat són la reforma de la Llei de Propietat Intel·lectual, perquè els drets d'autors dels periodistes quedin expressament recollits, la derogació dels articles de la Llei de Seguretat Ciutadana que limiten drets sense garantir una major seguretat o que la renovació del Consell d'Administració de RTVE s'agilitzi. La creació de llocs de treball específics en l'administració pública i la possibilitat d'accedir a la docència s'han afegit a la llista de propostes dels Col·legis de Periodistes d'Espanya. També s'ha plantejat des del grup la necessitat d'impulsar la Llei de Creació del Consell General de Col·legis Professionals de Periodistes amb l'objectiu de disposar d'un òrgan superior de representació de la professió i de defensa de les obligacions deontològiques.

  Fins avui les comunitats autònomes que disposen d'un Col·legi Professional de Periodisme són: Catalunya, Galícia, Múrcia, Andalusia, País Basc, Castella i Lleó, La Rioja, Astúries i Navarra. Les comunitats d'Aragó, Cantàbria i Canàries s'esperen sumar a la llista pròximament. 

  • Foto:
   RCP
  • Foto:
   RCP

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.