• Els experts en grups feixistes Jordi Borràs i Xavier Rius revelaran com actua l'extrema dreta espanyolista a Catalunya en una conferència a Manresa

  5 desembre, 2014
  Els dos periodistes pronunciaran avui la xerrada "L'extrema dreta espanyolista davant del procés independentista". L'acte és organitzat per Manresainfo.cat i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes.
  Una concentració feixista (foto: Jordi Borràs)
  Una concentració feixista (foto: Jordi Borràs)

  Jordi Borràs és un de les persones més coneixedores de la realitat dels grups feixistes al nostre país i Xavier Rius és dels que més saben com actuen a la Catalunya Central. Tots dos participaran en la conferència conjunta organitzada per Manresainfo.cat i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes. L’acte és obert al públic i se celebrarà avui dijous, a les 8 del vespre, a la seu de la demarcació, a la Plana de l’Om, número 6, primera planta, de Manresa.

  JORDI BORRÀS

  Va nèixer al barri de Gràcia, de Barcelona, l’any 1982. És il·lustrador i fotoperiodista. Des de molt jove es va interessar per les arts plàstiques. El 2001 va exposar per pimer cop. Borràs es va formar com a il·lustrador a l’Acadèmia Maldrà i va ser a l’Escola Massana de Barcelona on va descobrir la seva passió per la fotografia. Ha publicat il·lustracions en diferents editorials i col·labora com a fotoperiodista freelance a NacioDigital.cat, el Setmanari Directa, Crític periodisme d’investigació i a l’agència Demotix, entre d’altres. El 2013 va editar el seu primer llibre, Warcelona, una història de violència i ara prepara el projecte Plus Ultra, una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya.

  XAVIER RIUS

  Nascut a Barcelona el 1959, és mestre, periodista i escriptor especialitzat en conflictes internacionals, immigració i ultradreta. Viu a Moià i a Barcelona. Vinculat a moviments pacifistes els anys vuitanta, i més tard a associacions de drets humans i centres d’estudi de conflictes, ha publicat diversos llibres sobre l’objecció de consciència i el pacifisme.

  Especialitzat en el seguiment de conflictes internacionals com els dels Balcans (Bòsnia i Kosovo) i Món Àrab, amb articles d'anàlisis, informació i reportatges fotogràfics, ha col·laborat en la majoria de diaris de Catalunya i Madrid, i ha participat en projectes d’ajuda humanitària. La Ultradreta i el fet migratori són unes de les temàtiques de les que escriu. Ha publicat diversos estudis com “El libro de la inmigración en España”, editat el 2007 per Almuzara. Ara col·labora a El Periódico, El Punt Avui i El País, entre d'altres mitjans.


  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.