• Els expresidents Artur Mas i José Montilla conversen al cicle 'En[Raona]' d'Igualada

  21 novembre, 2022

  El cicle de diàlegs En[raona], organitzat per la Demarcació a la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, convida a una nova conversa els expresidents de la Generalitat Artur Mas i José Montilla, que serà moderada per la periodista igualadina Laia Vicens. Per motius d'agenda dels expresidents, la conversa (inicialment prevista per al 13 de desembre) s'ha traslladat al 19 de gener de 2023 (19h), a l'Ateneu Igualadí. 

  Els expresidents Artur Mas i José Montilla.
  Els expresidents Artur Mas i José Montilla.

  José Montilla és el 128è president de la Generalitat de Catalunya. Funcionari de l’administració local.  Escollit secretari d'organització del PSC el 1994 i primer secretari el 2000 i fins al 2011. També va ser membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE del 2000 al 2008.

  L'any 1979 és escollit regidor i nomenat tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda a Sant Joan Despí. L'any 1983 encapçala la candidatura a Cornellà de Llobregat i és escollit regidor i, després, alcalde (1985 al 2004) També va ser president de la Diputació de Barcelona (2003-2004), després d'exercir altres responsabilitats a la mateixa institució.

  El 2004 encapçala candidatura al Congrés per Barcelona. És escollit diputat i en formar-se el primer govern presidit per José Luis Rodríguez Zapatero, és nomenat ministre d'Indústria, Turisme i Comerç. Dimiteix el 2005 per presentar candidatura a la presidència de la Generalitat. És escollit diputat al Parlament i investit com a president de la Generalitat de Catalunya, càrrec que vaig exercir fins al desembre del 2010. Fins al 2019 també ha ostentat el càrrec de senador.

  Artur Mas és el 129è president de la Generalitat de Catalunya. Economista. Ha combinat la seva carrera professional entre el sector públic i el privat, havent dedicat 30 anys de la seva vida a la política catalana, com a regidor de l’Ajuntament de Barcelona; diputat del Parlament de Catalunya; conseller del Govern de Catalunya, dirigint diverses carteres; cap de l’oposició durant els dos tripartits, i com a president de la Generalitat, entre el desembre del 2010 i el gener del 2016.

  El cicle En[raona],va néixer el maig passat, amb la voluntat de crear un espai de trobada, diàleg i pensament al voltant de temes o persones d’actualitat, tant a nivell local com internacional.

  Amb aquest cicle, el Col·legi de Periodistes vol consolidar la seva presència a l'Anoia i, al mateix temps, posar en valor els professionals de la comunicació que té aquest territori. Per això, les xerrades estan conduïdes per professionals de la comarca. Les converses es van estrenar parlant de la invasió russa a Ucraïna i les seves conseqüències amb el coordinador de Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, i les periodistes Cèlia Cernadas (TV3) i la igualadina Carla Verdés (Catalunya Ràdio), que hi va intervenir en una connexió en directe des del terreny.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.