• Els guanyadors del Premi Pica d'Estats es donaran a conèixer a la tardor

  17 febrer, 2014
  Enric Frigola, secretari del Col·legi de Periodistes, i el president de la demarcació de Lleida, Josep Lluís Cadena, dos dels membres del jurat.
  Foto: Patronat de Turisme de Lleida
  Foto: Patronat de Turisme de Lleida

  Els membres del jurat del 25è Premi Turístic Internacional "Pica d’Estats" de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet – entre ells el secretari del Col·legi de Periodistes de Catallunya i el president de la Demarcació de Lleida- es van reunir dissabte a la Sala Viladrich de la Diputació de Lleida per deliberar sobre els treballs i els autors guardonats en les 8 categories del certamen periodístic. El Premi “Pica d’Estats” canvia enguany de format per commemorar els 25 anys del guardó. Per aquest motiu la Diputació de Lleida farà públic el veredicte del jurat en el decurs de la pròxima Nit del Turisme de Lleida, que se celebrarà a la tardor. Aquesta novetat s’afegeix a la reformulació de les bases, que ha ampliat la dotació econòmica del certamen fins arribar als 38.000 euros distribuïts en 8 categories i també ha augmentat el nombre de membres del jurat. El premi destina en aquesta convocatòria 5.000 € a les categories de Premsa escrita d’informació general, Premsa especialitzada en viatges i turisme, Ràdio, Televisió, Premsa internacional, Reportatge fotogràfic i Mitjans de comunicació local, mentre que el millor treball sobre les Terres de Lleida emès per Internet està dotat amb 3.000 €.

  Han format part del jurat del 25è Premi Turístic “Pica d’Estats” reconeguts professionals del món de la comunicació, que són: el president Enric Frigola, secretari del Col·legi de Periodistes de Catalunya; els vocals Josep Lluís Cadena, president a la demarcació de Lleida del Col•legi de Periodistes de Catalunya; Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del programa “8 al dia” de 8 TV; Lluís Foix, periodista i analista polític del diari La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Eduard Navarro, director general de Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Josep Pont, vicepresident del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC); Mònica Terribas, directora i presentadora d’“Els Matins de Catalunya Ràdio”, i actuant com a secretari el director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch.

  El Premi “Pica d’Estats", que convoca anualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, arriba en aquesta 25a edició plenament consolidat, tant pel nombre de treballs que s’hi han presentat com també per la qualitat dels seus reportatges i el prestigi dels membres del jurat. Bona prova d’això és el fet que es va tancar el període d’inscripció amb 197 treballs, una xifra que la situa en la setena millor inscripció de la història del guardó periodístic, dels quals 153 corresponen a treballs d’àmbit estatal, 20 a treballs d’àmbit internacional i 24 a mitjans locals. Val a dir que 52 reportatges es presentaven a més d’una categoria, la qual cosa eleva el nombre d’inscripcions fetes entre les 8 categories del premi fins a 249 registres, una xifra que no s’havia donat mai fins a aquesta edició. El major nombre d'inscripcions va tenir lloc l'any 2000 amb 217 treballs presentats.
  En aquesta convocatòria hi van poder optar tots els treballs periodístics que tractessin sobre qualsevol dels atractius turístics de les Terres de Lleida, publicats o emesos en qualsevol

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.