• Els Mossos i el Patronat de La Patum guanyen els Premis Plata i Plàtan

  6 abril, 2018

  La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes va lliurar ahir al vespre, a Manresa, el Premi Plata als Mossos d'Esquadra per la política comunicativa dels atemptats de l’agost del 2017. El Premi Plàtan al Patronat de la Patum va fer per la seva falta de transparència.

  Els premiats amb els periodistes Aurora Rodríguez, Ricard Ustrell i Enric Badia.
  Autor:
  Xavier Serrano

  Vetllada especial per a la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya.  Ahir al vespre, va lliurar els premis anuals que concedeixen els col·legiats del territori a la persona entitat i /o institució que afavoreix –Premi Plata- o que entorpeix –Premi Plàtan- la tasca dels mitjans de comunicació. El lliurament de premis es va celebrar amb la presencia de periodista de Catalunya Ràdio Ricard Ustrell. El presentador del programa El Suplement va conversar en el marc del cicle “Pessics de Vida” amb la periodista de betevé Aurora Rodríguez.

  Ustrell va ser l’encarregat de lliurar el Premi Plata al cos policial que estava representat pel comissari en cap dels Mossos d’Esquadra de la Catalunya Central, Sergi Pla; la sergent de l’àrea de comunicació Eva Abellán;  la responsable de comunicació de l’oficina de la Catalunya Central, Elisabet Vidal;  i l'agent Dúnia El-Atmani, també de l’oficina de comunicació. Abellán va agrair el premi en nom de l’equip de comunicació i de tots els agents que van treballar en els atemptats a Barcelona i Cambrils.  Va manifestar el compromís del cos per continuar informant amb “transparència, rigor i servei a la ciutadania” i va expressar el desig de no haver de tornar a aplicar un pla de crisi.

  El president de la Demarcació Catalunya Central, Enric Badia, va donar el Premi Plata a la regidora de Patum de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia Llorens. La regidora va admetre que era un "premi inesperat", que s'ha rebut amb voluntat de crítica i de canvi. Va explicar que el patronat era un òrgan consulti, molt divers i que no era d’accés públic. També va dir que s’havia decidit no comunicar els debats interns, sinó els consensos, i que s’havien fet un gran esforç per intentar informar sobre els temes tractats.

  Badia va cloure l’acte recordant els conflictes recents que hi hagut entre periodistes i mossos. Va dir que el Col·legi de Periodistes i el cos policial treballen per aconseguir una entesa, que passa, entre d’altres accions, perquè els professionals de la comunicació vagin identificat correctament en les manifestacions.

  • Aurora Rodríguez i Ricard Ustrell
   Foto:
   Xavier Serrano
  • Foto:
   Xavier Serrano
  • Intervenció de l'Enric Badia
   Foto:
   Xavier Serrano
  • LLiurament del Premi Plàtan
  • Lliurament del Premi Plata
   Foto:
   Xavier Serrano
  • Sergi Pla, comissari en cap dels Mossos de la Catalunya Central
   Foto:
   Xavier Serrano
  • Ricard Ustrell
   Foto:
   Xavier Serrano

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.