• Els periodistes de Lleida participen en una sessió formativa sobre diversitat religiosa

  4 desembre, 2014
  La demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Direcció General d’Afers Religiosos i la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat l'han organitzat conjuntament.

  Un total de 15 periodistes de la demarcació de Lleida van participar ahir 3 de desembre a la sessió formativa sobre diversitat religiosa per a periodistes, organitzada conjuntament per l a demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Direcció General d’Afers Religiosos (DGAR), amb la col·laboració de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat. Els assistents van valorar positivament l’experiència participativa, sobretot tenint en compte la rica pluralitat d’entitats i col·lectius de diferents confessions o tradicions religioses presents al país i particularment a les comarques lleidatanes.

  La sessió formativa, titulada 'Diversitat religiosa a Catalunya i mitjans de comunicació' i que va
  tenir lloc al Centre Cívic del Centre Històric , fou programada per la DGAR específicament per a periodistes professionals del sector informatiu. El president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes, Rafa Gimena, i la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, Maria Rosa Ball, van inaugurar el seminari juntament amb el director dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals, Jordi Curcó, i la responsable de Formació de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Rosa M. López.

  Durant la benvinguda, Gimena i Ball van coincidir a destacar que amb aquesta sessió formativa s’ha assolit el compromís adquirit per ambdues entitats de programar un curs específic sobre diversitat religiosa per als professionals de la comunicació de Lleida.

  Els assistents van poder conèixer de la mà de l'expert en temes religiosos de la DGAR Joan Gómez les característiques principals de les diferents confessions religioses presents avui a Catalunya, alhora que van debatut sobre qüestions rellevants a partir d’exemples concrets de noticies en diferents canals informatius. Els participants van destacar la utilitat del curs perquè cada cop és més habitual tractar temàtiques vinculades al fet religiós.

  La sessió, que va tenir una durada de quatre hores, va proporcionar coneixements sobre els indicadors principals de la pluralitat religiosa i el nombre de centres de culte a Catalunya, a més de la normativa que garanteix la llibertat religiosa.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.