• Els periodistes tarragonins lliuren les Petxines

  11 juliol, 2018

  Andreu Buenafuente ha guanyat la Petxina Daurada en una gala que també ha distingit la periodista Patrícia Plaja i l'equip de comunicació de Mossos d'Esquadra i Emergències amb la Petxina Oberta. Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ha estat premiat amb la Petxina Tancada per segon any consecutiu i la revista Fet a Tarragona s'ha fet amb la primera Petxina Km.0 de la història.

  Andreu Buenafuente (Reus, 1965) ha estat distingit amb la Petxina Daurada que atorga la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en el marc de la vint-i-sisena edició de la Festa de les Petxines de la Informació, celebrada aquest vespre  al Teatret del Serrallo de Tarragona. 

  D’altra banda, Patrícia Plaja i l’equip de comunicació de Mossos d’Esquadra i Protecció Civil, per “la gestió de la informació durant i després dels atemptats jihadistes de l’agost passat, que van situar Alcanar i Cambrils al focus mediàtic”, ha estat guardonada amb la Petxina Oberta, a la qual també estaven nominats el gabinet de premsa de l’Ajuntament de Cambrils i el gabinet de comunicació d’Endesa a Catalunya.

  La Petxina Tancada ha estat, per segon any consecutiu, per a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, per “no atendre els periodistes davant d’uns fets tant rellevants com els de l’1 d’octubre”, superant en nombre de vots els altres candidats: la Guardia Civil de Tarragona i Adif.

  La primera Petxina Km. 0 de la història ha estat pel Fet a Tarragona per "omplir les seves pàgines de bons reportatges, però també de fotografies de qualitat i d’un disseny actual", superant en vots el digital Porta Enrere i els serveis informatius de Tac 12.

  La festa de les #petxines2018, enguany conduïda pels periodistes Josep Baiges i Helle Kettner, és la cita anual dels periodistes tarragonins, durant la qual els col·legiats voten in situ la Petxina Oberta, que reconeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes, i la Petxina Tancada, que vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació. Com a novetat, enguany s’ha estrenat la categoria Petxina Km. 0, amb l’objectiu de distingir el producte periodístic de proximitat cuinat a foc lent, de manera professional i amb vocació de servei al territori.


  També s’ha atorgat, per decisió de la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i al marge de les votacions, la Petxina Daurada a un periodista vinculat al territori en senyal de reconeixement a la seva trajectòria professional. Enguany, la del conegut periodista, presentador, humorista i productor Andreu Buenafuente, estretament vinculat a les comarques tarragonines i, en especial, a la ciutat de Reus, que el va veure néixer fa 53 anys. Tot i no poder assistir a la cerimònia per compromisos professionals, Buenafuente ha enviat un vídeo d’agraïment, tot recordant que va ser un dels primers presentadors de la gala de les Petxines. Un premi, doncs, que ha acollit amb “molta il·lusió” i reivindicant el paper del periodisme, “tot i que jo faig un periodisme de broma”, ha dit.

  A més a més, enguany s’ha distingit amb el pin del Col·legi el fotoperiodista Lluís Milian, que enguany s’ha jubilat després de molts anys d’exercici professional.

  Al marge de l’entrega de premis, la Festa de les Petxines ha repartit regals entre els col·legiats i col·legiades, gràcies a la col·laboració de Repsol, Port Aventura, Festival Internacional de Música de Cambrils, Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, MusicFromTamarit, Festival d'Estiu de Tarragona, Sala Zero, Sala Japan, Cellers Tarroné, Cellers Singulars, D.O.Tarragona, Consell Regulador DO Tarragona, Celler Josep Grau Viticultor, Fet a Tarragona i NW La Revista de Reus.


  Posteriorment, s’ha servit un pica-pica, regat pels vins dels tres cellers convidats: Celler Josep Grau Viticultor, Cellers Singulars i Cellers Tarroné.        


   

  Premis:
  Premis Petxines de la Informació
  Finalistes i premiats comparteixen escenari

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.