• Els periodistes Xavi Tedó i Laia Vicens guanyen el VI Premi Planes per "Operació urnes"

  5 juny, 2018

  El jurat també concedeix dues mencions especials a Susanna Barranco pel documental "Nues" i a Dolors Altarriba per la sèrie de reportatges sobre la situació laboral als escorxadors d'Osona. El premi es lliura el 7 de juny, a Manresa.

  Els periodistes Laia Vicens i Xavi Tedó
  Autor:
  Xavier Serrano
  Font:
  CPC

  Els periodistes del diari Ara Xavi Tedó i Laia Vicens recolliran dijous, a Manresa, el VI Premi Josep Maria Planes pel treball d’investigació publicat en format llibre amb el títol d’“Operació urnes”, i que fou un dels èxits d’aquest Sant Jordi. El jurat ha destacat tant la profunditat del treball de recerca com la crònica periodística, que inclou una narració àgil, el testimoni de voluntaris i el manteniment de l’anonimat dels protagonistes.

  En aquesta edició, també es faran dues mencions especials. Una, pel documental "Nues", de Susanna Barranco. És tracta d’un treball de recerca que dóna veu a dones treballadores del sexe que sovint es veuen abocades a una vida precària i de misèria. L’altra menció és per a la periodista Dolors Altarriba per la sèrie de reportatges publicats al diari El 9 Nou sobre la situació laboral dels escorxadors d’Osona. El treball mostra la situació totalment irregular dels treballadors i en denuncia les conseqüències salarials i de condicions de treball.

  El premi Josep Maria Planes és convocat per la Fundació Independència i Progrés i la Demarcació Catalunya Central del Col•legi de Periodistes de Catalunya amb l’objectiu de reivindicar el periodisme d’investigació i la figura del periodista manresà Josep Maria Planes (1907-1936). El jurat enguany ha estat format per personalitats destacades del món de la comunicació, Josep Gifreu, Teresa Carreras, Vicenç Villatoro, Neus Bonet, Jordi Finestres, Enric Badia i Joan Badia, com a secretari.

  L’acte de lliurament tindrà lloc dijous, a les 8 del vespre, a l’Espai Òmnium, de Manresa, i s’obrirà amb un diàleg sobre “El panorama mediàtic en català” entre el professor, assagista i periodista Josep Gifreu  i el periodista i membre de la junta de la Demarcació Catalunya Central del Col•legi de Periodistes Salvador Redó.  Gifreu ha estat el guanyador del Premi d’Assaig Irla 2018 amb el treball “El quart poder i la independència. La batalla mediàtica en els “fets d'octubre”".

   

  Els guanyadors  de les edicions anteriors del Premi Planes

  I edició: El treball Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics 2011, elaborat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils.

  II edició: El documental “Avi, et trauré d’aquí!”, dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis, i emès pel “Sense ficció”, el 19 de març de 2014.

  III edició: El periodista lleidatà Felip Solé pel seu documental "Perseguits i salvats- Camins de nit i boira”, sobre les expedicions dels jueus durant la II Guerra Mundial.

  IV edició: L’equip liderat per la periodista Anna Teixidor pel documental “A la recerca del paradís” sobre el viatge de combatents de l’estat per afegir-se a la Jihad, emès el febrer de 2015 a l’espai “30 Minuts”.

  V edició: La sèrie de reportatges sobre els casos de pederàstia a diferents escoles religioses dels Maristes de Barcelona, realitzada pels periodistes Guillem Sànchez, Jesús G. Albalat i Maria Jesús Ibáñez, i publicada al diari El Periódico. 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.