• Emma Zafón: "Els periodistes no hem de comprar l’agenda que marca l’extrema dreta»

  28 juny, 2024

  L’auge dels partits d’extrema dreta a les comunitats veïnes de les Terres de l’Ebre , les dificultats que troben els mitjans de comunicació en aquests territoris on el català es veu «com una amenaça» i com han d’actuar aquests mitjans davant d’aquestes ideologies, són els temes al voltant dels quals va girar la conversa que va acollir la nostra Demarcació aquest dijous a la tarda.

  Conversa sobre extrema dreta i periodisme a terres de cruïlla
  Autor:
  Rosa Garcia

  «Extrema dreta i periodisme en territori de cruïlla» és el títol de la conversa, inclosa en el cicle Periodisme Sud organitzat per la nostra Demarcació, que van protagonitza la periodista valenciana, Emma Zafón, i el periodista aragonès de Ràdio Matarranya, Rubén Lombarte, moderats pel periodista ebrenc i tresorer de la Demarcació Oriol Gracià.

  El dos periodistes van desgranar els problemes que es troben en el seu dia a dia i van opinar sobre la situació i la realitat de la professió:

  "Tot el que transcendeix fronteres és molt complicat. Al País Valencià tot el que sona a català sona a amenaça", i amb l’auge dels partits d’extrema dreta, Zafón assegura que "la vida se'ns complica, teníem pau i ara se'ns ha girat feina. El govern que tindrem farà molt de mal i ens robaran molt. Costarà molt revertir esta situació».

  Per la seua part, Lombarte considera que siga qui siga qui governe i siguen quines siguen les conseqüències "la nostra obligació és contrastar la informació malgrat que algú s'ofenga. Eixa és la nostra funció pública". Lombarte defensa que "hem de fer una pausa de com produïm la informació". El periodista radiofònic valora que no es va per bon camí: "Alguna cosa no estem fent bé ni periodistes ni els agents polítics quan hi ha cada cop més desafecció per la política, que aprofiten partits com Vox".

  Segons els dos periodistes, les xarxes socials no ajuden, ans al contrari, són l’altaveu d’ideologies d’extrema dreta que estan calant en els màxims consumidors de les xarxes com són la gent jove.

  Davant d’aquesta realitat a la pregunta sobre què poden fer el CPC i els periodistes, Emma Zafón, ho té clar: «No comprar l'agenda que marca l'extrema dreta, perquè actualment Vox està marcant els continguts dels mitjans de comunicació". Zafón valora que la situació dels mitjans no és fàcil perquè constantment han de desmuntar les mentides de l’extrema dreta fet que de retruc els dona un ressò i una força que just és el que es vol evitar.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.