• Empoderem-nos!

  7 març, 2023

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya exigim, una vegada més, la igualtat real de dones i homes en l’exercici de la professió.

  Empoderem-nos!
  Font:
  Unsplash

  Igualtat de retribucions, igualtat de responsabilitats i igualtat de tracte.

  La bretxa salarial encara és una realitat en el nostre sector, sovint vinculada a la diferència de posició que ocupem homes i dones en l’escala de comandament de les empreses.

  Les periodistes encara som minoria en les cúpules directives dels mitjans de comunicació i dels equips de comunicació corporativa. Som un col·lectiu professional paritari, però les direccions tenen una mirada de gènere estràbica, una anomalia que perjudica el funcionament de les empreses i de la ciutadania a qui, en darrer terme, presten servei.

  El respecte en el tracte encara és una assignatura pendent per a les professionals del periodisme, tant dins dels equips de treball com en els espais de projecció pública. Convivim amb les agressions, des de les subtils fins a les explícites, en l’espai físic i en el virtual, que coarten el lliure exercici de la professió i, en conseqüència, el dret a la informació dels i ciutadans i de les ciutadanes.

  Hi ha hagut avenços, però encara són insuficients. Cal passar, de manera decidida, de les paraules als fets. I per això, cal que ens empoderem.

  Hem de superar les pors. Les petites i les grans.

  Les periodistes hem de vèncer la ‘síndrome de l’impostor’ que majoritàriament ens limita per atrevir-nos a aturar els menysteniments quotidians, a ocupar llocs de lideratge mediàtic i de responsabilitat en els llocs de comandament i ser inflexibles amb les agressions de qualsevol tipus.

  Però ni hem ni podem ser heroïnes, ens cal un sistema que ens empari i ens impulsi en aquest procés d’empoderament. Des de l’administració desplegant totes les mesures necessàries perquè es compleixin les lleis de manera efectiva. Des de les empreses incorporant la igualtat en el cor de la seva cultura corporativa. I des de la ciutadania, homes i dones, comprometent-nos al 100% en aquesta lluita.

  Perquè l’empoderament de les dones ho és de tots i és imprescindible per construir una democràcia justa i respectuosa amb els drets a les llibertats d’informació i d’expressió.

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.