• Enèrgica condemna per la manipulació dels mitjans de comunicació públics

  14 agost, 2015

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya reclama i recorda la necessària imparcialitat i neutralitat que han de tenir els mitjans públics.

  Les pròximes setmanes l’actualitat política estarà marcada per la convocatòria electoral i els mitjans públics no poden abaixar la guàrdia. Han de fer bandera del rigor, la professionalitat i d’un respecte escrupolós per la neutralitat. Només així seran fidels al seu mandat de servir la ciutadania. Ara més que mai, els mitjans públics han de defensar el se bé més preuat: la confiança dels ciutadans. Han de saber preservar la professionalitat i credibilitat, que els ha convertit en referència informativa. No s'han de repetir els errors recents.

  El Col·legi de Periodistes dóna ple suport al toc d’atenció que va fer el Consell Professional de TV3 després de la signatura del decret de convocatòria d’eleccions i l’entrevista al cap de l’oposició. Una cobertura informativa no s’ha de confondre mai amb un senyal institucional. S’han d’evitar decisions que puguin comprometre la independència dels mitjans públics. El Col·legi de Periodistes també denuncia la manca de transparència en la cobertura mediàtica d’un acte de tanta rellevància i que no hi tinguessin accés la resta de mitjans.

  El Col·legi de Periodistes insisteix que cal continuar vigilants per evitar relliscades. Recorda que el mitjans públics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals disposen d'un Llibre d'Estil on queda ben clar que no poden fer convocatòries encobertes de manifestacions. S’han de cobrir les manifestacions i expressions cíviques “sense prendre partit per cap de les persones o entitats que hi participen” i no poden col·laborar en “la convocatòria d’actes que puguin comprometre el principi d’imparcialitat”.

  De la mateixa manera que el Col·legi de Periodistes ha estat pioner i contundent en la crítica dels blocs electorals, hem denunciar amb la mateixa contundència els casos en que s’intenta utilitzar els mitjans públics amb finalitats partidistes i electoralistes. La independència dels mitjans públics no pot fer vacances, ni els quinze dies de campanya electoral a causa dels blocs, ni tampoc la resta de l’any. Els mitjans públics no poden fer d’altaveu de cap opció política ni cridar a la mobilització de cap esdeveniment. Preservar la neutralitat i la independència dels mitjans públics és la millor manera de servir als ciutadans i garantir el seu dret a una informació plural i de qualitat, lliure d’ingerències.


   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.