• Entrega de premis de la XIV edició del Concurs Periodístic Josep Pernau

  18 febrer, 2020

  Ot Serres (1r cicle d’ESO), Bruna Masagué ( 2n cicle d’ESO) i Anna Salvadó (Batxillerat) han estat els guanyadors d’aquesta edició.

  El món de la robòtica, l’atur i l’assetjament sexual i els rols de gènere, van ser els temes protagonistes dels treballs guardonats.

  Foto de grup dels guanyadors i guanaydores de la XIV edició dels premis Josep Pernau, al saló de sessions de La Paeria
  Autor:
  Ajuntament de Lleida

  Els alumnes Ot Serres (1r cicle d’ESO), Bruna Masagué ( 2n cicle d’ESO) i Anna Salvadó (Batxillerat), de l’Institut Samuel Gili Gaya, han estat els guanyadors de la XIV edició del premi periodístic Josep Pernau. Els treballs guardonats han presentat, en forma de cartes al director i articles d’opinió, temes d’actualitat com la robòtica, com es viu la situació d’atur en el si d’una família i els rols de gènere en situacions d’assetjament sexual.

  La regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, juntament amb el president de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena, va presedir ahir el lliurament de la XIV edició dels premis del Concurs Periodístic Josep Pernau. 352 treballs de 16 centre educatius de Lleida han participat en l’edició d’aquest any del certamen, que convoquen conjuntament l’Ajuntament de Lleida i la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  La regidora Sandra Castro ha felicitat els guardonats per la seva sensibilitat amb temes tant d’actualitat com els rols de gènere i ha valorat molt positivament l’alt nivell de redacció i estructura que presenten els treballs premiats. Per la seva banda, el president de la demarcació de Lleida, Rafa Gimena, ha explicat que des del Col·legi consideren que aquests premis contribueixen a que els joves aprenguin a analitzar els mitjans i observin la seva pluralitat.

  Al lliurament dels premis hi ha assistit també el tinent d’alcalde Paco Cerdà, la regidora Elena Ferre i els regidors Cristina Moron, Ángeles Ribes i Xavi Palau.

  Fomentar el coneixement de la premsa escrita, la reflexió afavorir l’expressió escrita

  El premi Pernau va néixer amb l’objectiu de promoure l’expressió escrita i la reflexió sobre temes que interessin als i les participants. Per això, ofereix a alumnat l'oportunitat d'expressar i donar a conèixer la seva opinió sobre temes que els preocupen i agraden, permeten fomentar en els nois i les noies una actitud reflexiva i crítica, des d'una vessant respectuosa i tolerant envers la societat.

  A la vegada, s’incentiva l’estructuració d’idees, s’afavoreix l’expressió escrita i es fomenta en l’alumnat el coneixement de la premsa escrita i la seva lectura.

  El jurat del premi està integrat pel president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena, el director de redacció del diari Segre, Santiago Costa, el subdirector del diari La Mañana, Xavi Manau, el director de RNE a Lleida, Jesús Riverola i la periodista Mònica Mombiela a més del professor de secundària Jordi Capdevila.

  El concurs periodístic impulsat per la Paeria i la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya duu el nom de Pernau en record a qui fou el primer degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Pernau (Lleida, 1930-2011). L’activitat forma part del programa educatiu municipal “Educació a l’Abast” que programa la regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes adreçada als centres educatius de Lleida.  Guanyadors i guanyadores del XIV Concurs Periodístic Josep Pernau

  -Categoria 1er Cicle d’ESO (1r i 2n curs)- Cartes al director

  Primer premi: “Esclaus de piles”. Autor: Ot Serres. 2n d’ESO Institut Samuel Gili i Gaya

  1r Accéssit: “Viatge al paradís”. Autora: Núria Guardiola Sans. 2n d’ESO Institut Samuel Gili i Gaya

  2n Accéssit : “Minimalisme”. Autor: Enric Guallar. 2n d’ESO Institut Samuel Gili i Gaya

  3r Accéssit : “Una gran carrera”. Autor: Oriol Carballal. 2n d’ESO Institut Ronda  -Categoria 2n Cicle d’ESO – Cartes al director

  Primer premi: “Rabiosa actualitat”. Autora: Bruna Masagué Artero. 3r d’ESO

  1r Accéssit “Ferides obertes”. Autor: Adrià Solans. 3r d’ESO. Institut Josep Lladonosa

  2n Accéssit “Millennials”. Autora: Judit Felip Cornudella. 4rt d’ESO. Institut Samuel Gili i Gaya

  3r Accéssit: “La lluita per la igualtat racial”. Autora: Laia Prat Piqué. Institut Manuel de Montsuar

  -Categoria Articles d’opinió- Batxillerat i Cicles formatius

  Primer premi: “ El sexe dèbil”. Autora: Anna Salvadó. 2n de Batxillerat. Institut Samuel Gili Gaya

  1r Accéssit “En mans d’un 12, 293”. Autora: Clàudia Colàs. 2n de Batxillerat. Institut Samuel Gili i Gaya

  2n Accéssit “ “Máquinas”. Autor: Guerau Ripoll Gálvez. 2n de Batxillerat. Institut Ronda

  3r accèssit “A l’ombra de la democràcia”. Autor: Oriol Blázquez. 1r de Batxillerat. Institut Samuel Gili i Gaya

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.