• Entrega de premis del Concurs Periodístic Josep Pernau

  19 febrer, 2014
  El president el Col·legi de Periodistes ha actuat també com a president del jurat.
  Foto: Hermínia Sirvent
  Foto: Hermínia Sirvent

  El Saló de Plens de la Paeria ha acollit avui l’entrega de premis de la vuitena edició del Concurs Periodístic Josep Pernau, amb la presència del president del Col·legi de Periodistes de Lleida, Josep Lluís Cadena, que també ha actuat com a president del jurat. La quarta tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Sara Mestres, ha presidit l’acte, que també ha comptat amb la participació del regidor d’Educació i Infància, Jesús Castillo; i el delegat dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Lleida, Miquel Àngel Culleré, qui ha clos l’entrega de premis.

  En aquesta vuitena edició, el nombre de treballs presentats ha estat de 290 -48 més que l’anterior- provinents de 18 centres educatius d’ensenyament secundari, públics i concertats / privats de la província de Lleida. En quant a la participació, tan el president del CPC Lleida com la tinent d'alcalde han destacat en el seu discurs l’evolució en positiu d’aquesta, que ha anat in crescendo des de la creació del certamen. També han felicitat als guanyadors per la qualitat dels escrits.

  Adjunts a la notícia trobareu els treballs dels primers premis de les 3 categories:

  - Categoria 1r-2n ESO: Ni-nis, de Gerard Terés 2n ESO, de l’Institut Gili i Gaya.
  - Categoria 3r-4rt ESO: Diàleg de la música, de Gisela Segalà 3r ESO, Institut Samuel Gili i Gaya.
  - Categoria Batxillerat/CF: Aquell país de les meravelles, d’Emma Echauz 1r Batxillerat, Institut Samuel Gili i Gaya.

  En total s’han premiat 12 treballs, 4 per cadascuna de les 3 categories. Els primers premis de cada categoria han rebut una tablet, mentre que la resta han estat premiats amb uns reproductors digitals.

  El Concurs Periodístic Josep Pernau està dirigit a alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius dels centres educatius de Lleida. Els alumnes d’ESO participen escrivint una carta al director, mentre que els alumnes de batxillerat i cicles formatius escriuen articles d’opinió.

  En l’edició d’enguany, el jurat està format per: Josep Lluís Cadena, president del Col·legi de Periodistes; els periodistes Santiago Costa (director de redacció del diari Segre); Mònica Mombiela (periodista de Lleida TV); Josep Ramon Ribé (director del diari La Mañana); i Jesús Riverola (director de RNE Lleida); a més de professors d’educació secundària, Jordi Capdevila i Andreu Loncà.

  El concurs periodístic, que porta el nom del desaparegut periodista lleidatà Josep Pernau, és una activitat inclosa dins el programa educatiu “Educació a l’Abast” de la Regidoria d’Educació i Infància i promoguda conjuntament amb el Col·legi de Periodistes de Lleida.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.