• Entrega de premis del X Concurs Periodístic Josep Pernau

  16 febrer, 2016
  En aquesta edició s’han presentat 270 treballs d’alumnes de 18 centres educatius de la demarcació de Lleida.
  Foto: Hermínia Sirvent, Paeria
  Foto: Hermínia Sirvent, Paeria
  Esther Charles, Mar Burgués i Mar Millat, de l’ Institut Gili i Gaya, han estat les guanyadores de les tres categories del X Concurs Periodístic Josep Pernau, amb les obres “El joc de les formigues”, “El camí dels nombres” i “Bach sota el cel de Síria”, respectivament. En aquesta edició s’han presentat 270 treballs, dels quals 79 són de 1r cicle d’ESO, 103 de 2n cicle d’ESO i 88 de Batxillerat i Cicles Formatius. Enguany hi han participat un total de 18 centres educatius d’ensenyament secundari, públics i concertats/privats i 39 professors/es de llengua catalana i castellana.

  Escolta els àudios de les cartes guanyadores:

  Esther Charles
  Mar Brugués
  Mar Millat


  El president del Col·legi de Periodistes a la demarcació de Lleida, Rafa Gimena, va ser a l’acte d’entrega presidit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyats del director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés. Ros va felicitar als guanyadors i va animar a continuar participant al concurs.

  Per la seva part, el president del Col·legi de Periodistes de Lleida, Rafa Gimena, va destacar durant la seva intervenció que “les cartes al director i els articles d’opinió són l’accés més fàcil que tenen els ciutadans a participar en els mitjans de comunicació i, és per això, que des del Col·legi de Periodistes aplaudim aquest tipus d’iniciatives de l’Ajuntament de Lleida, així com la col·laboració dels centres educatius”.

  Els accèssits que s’han concedit han estat: en la categoria de Cartes al Director (1r cicle ESO) per a Benet Fité, Óscar Palacio i Xènia Ris. En la categoria de Cartes al Director (2n cicle ESO), per a Esther Gil, Maria Borrell i Mireia Pifarré. I en la tercera categoria d’Articles d’Opinió (Batxillerat i Cicles Formatius) els accèssits han estat per a Olga Ramon, Júlia Freixes i Laia Aran.

  Escolta alguns dels accèssits:
  Benet Fité
  Xènia Ris
  Esther Gil
  Marina Borrell
  Mireia Pifarré

  Els premis lliurats són 3 tablets per als primers premis i 6 reproductors digitals per als accèssits de les categories d’ESO i batxillerat i cicles formatius. A més, els mitjans de comunicació locals col·laboren amb el concurs de forma que els treballs guanyadors i finalistes es publiquen als diaris locals de Lleida i també se’n farà difusió a les diferents emissores de ràdio. Col·laboren amb el concurs: els diaris Segre i La Mañana, i les ràdios Cadena Ser, Cope Lleida, Onda Cero i Proradio d’ORVEPARD Pardinyes.

  El concurs, que s’inclou dins del programa educatiu “Educació a l’Abast” de la Regidoria d’Educació i Infància i que es promou conjuntament amb el Col·legi de Periodistes de Lleida, porta el nom del prestigiós periodista lleidatà, Josep Pernau, en homenatge a aquest veterà periodista, nascut a Lleida el 1930 i amb una llarga i reconeguda carrera en els mitjans de comunicació i que va morir el 14 de novembre del 2011.


  • Durant l'entrega al Saló de Plens. Foto: Hermínia Sirvent
   Durant l'entrega al Saló de Plens. Foto: Hermínia Sirvent

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.