• Entrega del 25è Premi ‘Pica d’Estats’

  1 desembre, 2014
  El Col·legi de Periodistes forma part del jurat d’aquests guardons que impulsa la Diputació de Lleida i que tenen un caire internacional.
  Foto: Diputació de Lleida
  Foto: Diputació de Lleida

  La commemoració del 25è aniversari del Premi Turístic Internacional Pica d’Estats s’ha celebrat al Paranimf de la Universitat de Cervera amb la presència d’autoritats i membres del jurat del certamen, entre els quals hi ha membres del Col·legi de Periodistes de Catalunya, com el president de la demarcació de Lleida i un representant de la Junta Central del CPC.

  El veredicte d’enguany dels Premis Pica d’Estats ha estat:

  Premi al millor treball d’Internet (dotat amb 3.000 €):

  Per a la pàgina web Rutes Pirineus. El treball guardonat consta de 22 rutes de senderisme i d’alta muntanya al Prepirineu i al Pirineu de Lleida, publicades el mes de juliol de 2013 a les pàgines www.rutespirineus.cat i www.rutaspirineos.org. Els guanyadors són Xavi Armengol, Silvia Romero, Lluís Puiggarí i Julià Vilaprinyó.

  Premi al millor treball dels Mitjans de comunicació de les Terres de Lleida (dotat amb 5.000 €):

  Per una sèrie de 5 reportatges que ens atansen al món de l’agricultura, publicats al suplement Lecturas del diari Segre, de Neus Martí i Mikel Aristregi.
  Per al documental de TV “Els rastres del Tethys”, realitzat i produït per Josep M. Castellví i emès per Lleida TV.

  Premi al millor treball de Premsa internacional (dotat amb 5.000 €):
  Per al reportatge “Feasts, famines, and record snowfall in Val d’Aran: THE VALLEY OF THE VALLEYS” (Festes, gastronomia i rècord de nevades a la Val d’Aran: LA VALL DE LES VALLS), publicat per John Clary Davies amb fotografies d’Adam Clark en la històrica revista nord-americana Powder Magazine.

  Premi al millor treball de Premsa especialitzada en viatges i turisme (dotat amb 5.000 €):
  Per a tres reportatges publicats a la revista Condé Nast Traveler. Els autors dels treballs guardonats són la periodista Inés Vitaller i el fotògraf Cristóbal Prado.

  Premi al millor Reportatge fotogràfic (dotat amb 5.000 €):
  Per al fotògraf Òscar Rodbag pel seu treball en el número especial que la revista Descobrir Catalunya va dedicar el febrer del 2013 al món del Cister amb el títol “Els grans monestirs”.

  Premi al millor treball de Premsa escrita d’informació general (dotat amb 5.000 €):
  Per a la sèrie de 3 reportatges publicats per Rosa M. Bosch a la secció Tendències del diari La Vanguardia els dies 2, 3 i 4 d’agost de 2013, amb el títol “Pirineu amb història: La travessa del tercer sector”.

  Premi al millor treball de Ràdio (dotat amb 5.000 €):
  Per al programa “Plaça Gran” que dirigeix i presenta Joan Albert Argerich a Ràdio 4 de RNE, que en el període comprès entre febrer i setembre de 2013 va dedicar 14 espais a les Terres de Lleida.

  Premi al millor treball de Televisió (dotat amb 5.000 €):
  Per al documental “La gran aventura de La Canadenca”, un treball de BataBat, emès per TV-3 i dirigit per Jordi Fortuny. Ha rebut el premi Oriol Cortacans, productor executiu de BataBat

  El veredicte del 26è Premi ‘Pica d’Estats’ es farà públic el proper 24 de gener de 2015.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.