• Entrega IX Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida

  11 març, 2016
  Aquest premi l'organitzen conjuntament l'Ajuntament de Lleida i el Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida
  Foto: Hermínia Sirvent
  Foto: Hermínia Sirvent

  El Saló de Sessions de la Paeria va acollir ahir dijous el lliurament del IX Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida i la XI Beca de recerca Cristina de Pizan. El president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, Rafa Gimena, va acompanyar l’alcalde de Lleida, Àngel Ros i la tinent d’alcalde, Sara Mestres.

  Rafa Gimena, en el discurs d’obertura de l’acte, va afirmar que la visió de gènere és necessària per parlar d’igualtat i que encara hi ha necessitat d’impulsar premis d’aquest tipus perquè existeixen les desigualtats. Per la seva part, el paer en cap va assenyalar que amb aquest tipus de convocatòries es contribueix al periodisme i la literatura, ja que es mostra la lluita per a la igualtat des de Lleida i que les obres guardonades són manifestacions de llibertat i d’igualtat. Finalment, Sara Mestres va incidir que aquesta és una acció més que fa la Paeria en suport i per promoure aquesta igualtat, tal i com es recull en el la Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida.

  IX Premi Mila de Periodisme per a la igualtat de gènere a Lleida

  En la categoria audiovisual, els premiats foren Enric Pinyol Leal i Àlex Francès Pasqual amb el reportatge Transsexualitat: “El meu fill vol ser una nena”. En la de premsa escrita, la guanyadora fou Mónica Pelliccia, amb el reportatge “Mujeres con los pies en la tierra”. I en l’aparat de Mitjans digitals, Benoît Cros fou reconegut amb el reportatge "Las abuelas solares de Burkina Faso".

  El Premi té com a objectiu distingir els treballs periodístics que vetllen per fomentar les polítiques de promoció de la dona en tots els àmbits i combatre les diferències i la discriminació que les dones encara puguin patir. També dóna suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i, alhora, incentiva propostes d’actuació en favor de l’equitat de gènere.

  El jurat d’aquesta edició ha estat està format per la regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, Sara Mestres, que ha estat presidenta del Jurat; el president del Col·legi de Periodistes de Catalunya - Demarcació de Lleida, Rafa Gimena; la presidenta de Funde, i consellera del Consell Municipal de les Dones, Laura Sánchez; la periodista, Roser Perera; la periodista guardonada en la VIII edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, Maricel Benabarre, i la tècnica de polítiques d’igualtat de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, que també actua com a secretària, Isabel Hornos.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.